Kediler Kaç Aylıkken Çiftleşir?

Msrose
Msrose

191 Puan

Merhaba. 4,5 aylık bir kedim var kendisi sahiplendiği ilk kedi henüz kedi konusunda pek tecrübeleri değilim. Yalnız kalmasın diye bir kedi daha sahiplendim oda 4,5 aylık ve dişi. Küçükler daha çiftleşmeyi bilmezler diye cinsiyetini önemsemistim. Neyse ikinci kedi geldi benim kedi sürekli izliyor alışma sürecinde dedim. 2-3 saat sonra dişi kedinin partilerini ve poposunu yaladı. Varlığını kabullenme gibi yorumlamıştım ama kaç saattir sürekli peşinde sataşmaya başladı ve sürekli dişinin poposunu ısırmaya çalışıyor poposuna vuruyor. Çiftleşme isteği mi bu anlamadım. Dişi kedi gelmeden önce hiç kızgınlık belirtisi vs yoktu. Dişi kedi de çok küçük ufak zaten hamile kalır diye korkuyorum. Oyundan mı yapıyor sizce çiftleşmek mi derdi. İkiside çok küçük daha :(

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131067

O yaşlarda öyle cinselliği merak edebilir erkek kediler. Dişiler 5 aylıkken hamile kalıyorlar, 4,5 da mümkün. Erkek kedinize kızın biraz, izin vermeyin. Siz yokken aynı odada yalnız bırakmayın. Göz önünde tutmaya çalışın. Önce dişiyi kısırlaştırın ama daha çok küçük, riskli olacak. Bir ay idare etseniz iyi olurdu. Aslında o çağda kızıp engellerseniz o hareketleri geçiyor ama işte risk var. 5-6 aylıkken kısırlaştıracaksınız dişiyi mecburen. Erkekler idrar yolu sorunlarına yatkın olduğu için onda acele etmeyin. Onun ameliyatı daha basit ama kısırlaştırınca yemesine içmesine dikkat etmeniz gerekecek, gelişim çağında çocuk, diyet yapması gelişimini geriletebilir. Kısır erkek kediye mamayı bol bol veremezsiniz. Dişide çok sorun olmaz, yine istediği kadar yer.

aslihan_e
aslihan_e

131067

Dişi kedi kızgın olmasa bile erkek yavrular zorla yapacağını yapıyor bu arada. Erkek kardeşlerine bile yapmaya çalışıyorlar dişiyi bırakın. Özellikle gece aynı odada bırakmayın. Bir anlık kaza olursa da iki hafta içinde kısırlaştırırsanız bir şey olmaz.

Msrose
Msrose

191

Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için. Dişi Kedi görür görmez kızgınlaşmaso çok ilginç içgüdüsel zamanı vardır diye düşünüyordum. Kısırlaştırma konusunda da vicdan yapıyorum sanırım. İkiside hiç cinsellik yaşamadı dişi anne olmadı. En azından bir kere doğum yapsın öyle kısırlaştırırım diye düşünmüştüm. Dişi olan tekir erkek british bu arada yani amacım üretmek satmak falan değil kesinlikle. Dün gece ikisinide yanıma aldım ama benimki rahat bırakmadı tabi sonra ayrı odalara koydum sabaha kadar kapının altından pati uzattı miyavladın durdu. Evde yokken ayrı odada tutarım ama yine de dişiye üzüldüm sürekli rahatsız ediliyor. Şu an için kısırlaştırmaktan başka hap iğne vs bir çözüm var mı acaba.

aslihan_e
aslihan_e

131067

Hormon iğnesi var ama aşırı zararlı, aklı başında veterinerler kullanmaz. Hadi yaptırdınız diyelim yine hamile kalma riski var. Dişi kediniz daha minicik, bu aylarda hamile kalırsa hem kendi sağlığı bozulur hem yavrular engelli doğabilir, ölü doğurma ihtimali var, gelişim geriliği yaşayan yavrular doğurabilir, yavrularla ilgilenmeme ihtimali yüksek. Erken doğumlarda o yavrular sorunlu doğuyor, günlerce bağıra bağıra ölüyorlar, yapacak bir şey de yok, psikolojiniz bozuluyor. Ben sokak kedilerinde çok gördüğüm için biliyorum. Kısır dişiler o kadar rahat ediyor ki, benim dişi kedimi hamileyken sahiplendim, sokak kedisiydi, onun da önceki hamileliklerini, düşüklerini, engelli yavrularını da gördüm, keşke yıllar önce gözüm açılsaymış da gördüğüm sokak kedilerini götürüp kısırlaştırsaymışım, o zamanlar imkanım olsaymış da onu erkenden sahiplenseymişim diyorum. Şimdi kızım o kadar rahat ki, zaten dişi kızgınlığa girdiğinde hormonları yüzünden çiftleşmek istiyor, 3 gün sonra erkeklerin yanına yaklaşmasından nefret ediyor. Anne olsa 3 ay sonra çocuklarından nefret eder hale geliyor. Doğan çocukları evde tutsanız sütten kesince anne istemeyebilir, evi terk etmek ister, psikolojisi bozulur, birine verecek olsanız o kadar alışıyorsunuz ki ne kimseye güvenebiliyorsunuz ne de yavrulardan vazgeçmek istiyorsunuz. 4-5 tane doğarsa ki genelde 4 doğar, hangi birine bakacaksın. Öyle çıkmazlara girmeyi düşünüyorsanız doğurtun derim, yoksa akıl işi değil. Erkek kedi için de hadi cinselliği yaşasın dediniz, bir kere çiftleşti, kızgınlığı iyice artıyor çiftleşince, evin her yerine çişini yapmaya başlıyor, kısırlaştırsanız bile koku bırakmaya başlayan bir erkeğin düzelmesi çok zor, belki de hep devam eder sağa sola işemeye, ne televizyonunuz kalıyor, ne mutfak, ne yiyecekleriniz, sabah bir uyanırsınız yüzünüze işiyor. Benim annem yıllar önce erkek kedilerimi kısırlaştırmama karşıydı, günah, cinselliklerini ellerinden alma falan diyordu, kendi kafasına da işediler, kısırlaştırdıktan sonra da düzelmeleri o kadar zor oldu ki, yıllar aldı, çoğu kişinin kedisi de alışkanlık kazandığı için sağa sola işemeye devam ediyor. Bir kere çiftleştirseniz ne olur, çiftleştirmeseniz ne olur, bence hiç sorunlarla uğraşmanıza değmez.

Msrose
Msrose

191

Dikkate alacağım hepsini teşekkür ederim uzun uzun anlattığınız için☺️ bu arada evde durum sakinleşti. İzledim sürekli çiftleşmekten ziyada üstünlük halleri sanırsam.Ben acemilikten üstüne atlayınca çiftleşme gibi yorumlamıştım. 3-4 saattir sataşmıyorlar birbirlerine şükür. Ama dediğiniz kızgınlık halleri de gelecek elbet yakında tavsiyelerini dikkate alacağım ☺️

sitedizayn
sitedizayn

12907

dişi erkek farketmez 6 aylıktan itibaren kısırlaştırma yapılıyor tabi genel muayene yapılıyor kilosu uygun değilse yapılmıyor, ben 2 kedimi 7 aydan sonra yaptırdım, ikiside erkek ve kısılaştırma işlemi daha kolay, 1 günde normale dönüyorlar, dişi kedilerde 1 hafta 10 gün özel bakım gerekiyor, birde kedileri insan mantığı olarak düşünmeyin cinsellik yaşamadıklarında kafaya takmıyorlar :) hormonlar değişince içgüdüsel olarak çiftleşiyorlar, ayrıca kısır kedilerde cinsellik yaşıyor zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 113 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR