İlkel Kese Ele Gelir Mi

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5711 Puan

Merhabalar kedimde uzun bir süredir severken kucağıma alırken tam üreme organının üzerindeki bölgede yani iki bacağının arasında (göbeğinde) severken böyle avcum kadar bir şişkinlik var. Bu idrar kesesi mi ilkel kese mi? Nedir sizce? Duruşuna göre değişiyor dümdüz yatarken belli olmuyor genelde ele gelmiyor kucağımdayken hissediyorum. 3 yaşında bu arada kısır


6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

evet ele gelir, bütün kedilerde vardır ama bazı kedilerde belirgin olur, benim sarman kediminde belirgin ve ele geliyor.

SevimliCadi
SevimliCadi

108187

İlkel kesedir. Kediden kediye değişiyor görünüşü. Mesela benim tekirde çok belirgindir, yatsa da oturur gibi dursa da belirgin oluyor; ele geliyor.

buusracikk
buusracikk

15595

Evet ele gelir. Benim iki kedimde de var ilkel kese. Dişi kedimde 1.5 aylıkken gayet belirgindi erkek kedimin de kısırlaştırdıktan sonra sarkmaya başladı.

AsoMilka
AsoMilka

72

Belirgin ilkel kese sanılanın aksine (bazı kedi sahipleri endişelenbiliyor) :)) kedinin sağlıklı beslendiğinin en önemli işaretidir. İçiniz çok rahat olsun 🙃❤️

aslihan_e
aslihan_e

130918

İdrar keseleri karın üzerine yattıklarında çişleri varsa yan tarafta çıkkın duruyor, içi su dolu gibi oluyor zaten, orta kısımda aslında ama o şekilde ben fark edemedim. İlkel kese benim bildiğim deri sarkması gibi, elinize deri gelir, şişlik ayrı bir şey. Neden arkadaşlar o ilkel kese diyor anlayamadım. Veterinerimiz üreme yolunda sorun var mı diye baktığında bahsettiğiniz bölgeyi yoklamıştı eliyle.

sitedizayn
sitedizayn

12781

Kedilerde İlkel Kese Nedir?
Kedinin karnında yer alan ve yürüdüğünde sağa sola doğru sallanan yumuşak bir doku bulunmaktadır. Her ne kadar bu doku ilk görüldüğünde akla kedilerde göbek sarkması gelse de aslında bu varsayım doğru değildir. Kedilerde göbek sarkması olarak ifade edilen durum şişmanlık ya da kilo vermeye bağlı deformasyon anlamına gelmeyebilir. Özetle her göbeği sarkık kedi kilolu ya da kilo alıp vermiş demek değildir.


Kedilerin karın bölgesinde bulunan ve sarkık bir göbek görünüme sahip olan dokuya ilkel kese ya da primordial pouch adı verilmektedir. Deri, kürk ve yağ tabakasından oluşan bu kese herhangi bir hastalık ya da şişmanlık belirtisi değildir ve kedilerin doğal bir parçasıdır. İlkel kese tüm kedilerde bulunur. Ancak kesenin boyutları kediye göre değişiklik gösterebilir. Bazı kediler oldukça büyük bir keseye sahipken bazı kedilerde bu kese fark edilemeyecek kadar küçük boyuttadır. Kediler özellikle koşturduğunda ilkel kese rahat bir şekilde görülebilir. Kedilerde ilkel kesenin olduğu bölgeye dokunulduğunda oldukça yumuşak jöle benzeri bir doku olduğu hissedilir. Bazı kediler bu bölgeye dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Bu durum onların keseden rahatsız olduğu anlamına gelmez sadece karın bölgelerine dokunulmasından hoşlanmadıklarını ifade eder.
Bu sayfada daha çok bilgi var ben burdan kopyaladım.
https://www.petlebi.com/blog/kedilerde-sarkik-gobegin-sirlari#:~:text=Kedilerin%20kar%C4%B1n%20b%C3%B6lgesinde%20bulunan%20ve,%C4%B0lkel%20kese%20t%C3%BCm%20kedilerde%20bulunur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 114 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR