Safra Sıvısı Kustu

yaseminece
yaseminece

5184 Puan

2 aylık yavru kedim sabah bir anda safra ve dün akşam yediği mamayı kustu.Çok korktuk.1 saat oldu bu olalı,ama bir daha kusmadı.Halsizliği ve ateşi de yok.Tam tersi biraz soğuk hatta.Oyun da oynattım keyfi yerinde gibi.İnternette gençlik hastalığı gibi şeyler okudum ve telaşlandım açıkçası.Tekrar mama yedirmeye çalışmadım biraz toparlasın diye.Devam ederse veterinere gideceğiz.2 gün önce yıkamak durumunda kalmıştık,sonra da iyice kurutmuştum ama üşütmüş de olabilir mi?İshal de yok,kustu 1 kere sadece.Oğlumun mamasından yemiş dün gece gizlice,o dokunmuş olabilir mi?"Evham" yapıyorsam da söyleyin lütfen.

10 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

hemen evham yapmayın ya kusma ve ishal önemlidir ama pek çok sebebi olabilir, söylediğiniz gibi üşütmüş olabilir, siz kurutttugunuzu düşünürsünüz ama tüy dipleri tam kurumayabiliyor, penrecere önünde rüzgarda da kaldıysa üşütmüştür. farklı mama yemek zaten önemli bi ishal sebebi. kedili madamın bi tarifi vardı sanırım biraz yeşil kabak, patates, yağsız tavuk göğsü biraz da pirinç ya da varsa kinoa haşlayın mama kıvamına getirip biraz sulu şekilde verin ishali için. oda sıcaklıgına gelmiş yoğurt verebilirsiniz. bunlar midesinin de rahatlatır ishali için de yardımcı olur. geçmiş olsun.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Üşütmüş sanıyorum.Bu aralar böyle olaylara, kendi kedilerimde de olmak üzere sıkça rastlayacağız sanırım malum havalar sıcak camlar açılıyor cereyanda kalınca minnoşlar çok çabuk üşütebiliyorlar.Umarım veterinerden güzel haberlerle dönersiniz.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Canı acımıyordur ama işte o damar yoluna gıcık oluyor muhtemelen:) sonuçta yabancı bir cisim geldi bacağına yerleşti:) kötü bir durum olmamasına sevindim.Siz de yaş mamayı ılık suyla sulandırarak verip su takviyesi yapabilirsiniz.Bu birkaç gün iştahsızlığı olabilir sizi korkutmasın.Midesi bulandığı için yemek istemeyecektir.Önemli olan su kaybetmemesi onun için de zaten serum takviyesi yapılacağı için toparlar kısa sürede, çok geçmiş olsun.

gamzeuzunlar
gamzeuzunlar

3525

geçmiş olsun. durumu hakkında bizi bilgilendirirseniz mutlu olurum. bezen sarı sıvı içinde tüy kusabiliyorlar

yaseminece
yaseminece

5184

Çok teşekkür ederim desteğiniz için,beni çok rahatlattınız :)

gamzeuzunlar
gamzeuzunlar

3525

Geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah

yaseminece
yaseminece

5184

Ve gırlıyor,keyfi olmayınca gırlamıyor sanırım kediler pek.

yaseminece
yaseminece

5184

İshal de başladı,umarım tahmin ettiğim şey değildir

yaseminece
yaseminece

5184

Veterinere gidiyoruz ne olur ne olmaz,bi nebze rahatlattınız beni çok teşekkür ederim

yaseminece
yaseminece

5184

Veterinerden geldik şimdi.Kan tahlili yapıldı gençlikten korktuğumuz için.Çok şükür hiçbir sorun çıkmadı kanında.Sıvı kaybı için serum takıldı kusması geçene kadar her gün takılacak.Bağışıklık güçlendirici antibiyotik iğne yapıldı.5 gün tedavi sürecekmiş.Yalnız damar yolu açılan yeri sürekli koparıp atmak istiyor hep müdahale ediyorum.Orayı ellememesini sağlayamam sanırım değil mi?Sarıldı orası üzerine bant yapıldı ama onu açmaya çalısıyor.Umarım canı acımıyordur çünkü kılına zarar gelse dayanamıyorum..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 895 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR