İki Kedi Nasıl Olur ?

Mayask
Mayask

896 Puan

Merhabalar, 2 yaşında dişi british kedim var.. fakat bir arkadaşım 2-3 günlüğüne 20 günlük minicik bir tekir bıraktı.. okadar güzel ki o da acaba ben mi sahiplensem diye düşünüyorum. Fakat kafamda bin tane soru var.. british kedim cok uslu sessiz sakin ama 20 günlük olan şimdiden heryere tırmanıyor aşırı hareketli ikisini tanıştırmadım henüz başka odalardalar sizce ikisi anlaşabilir mi ?

11 CEVAP

Cankanac
Cankanac

864

Merhabalar bence maddi manevi sorumluluğunu üstlenebilecekseniz iki kedi çok iyi olur ben anlaşacağını düşünüyorum uygun şartlarda tanıştırın derim :)

Cankanac
Cankanac

864

Annesi yok mu acaba kedinin bu arada,çok küçük çünkü ve 20 günlük bir kediye göre biraz fazla hareketli gibi 😅

Mayask
Mayask

896

Annesi ölmüş, aslında şöyle bir arkadaşım bahçede buluyor sahiplendirmek için almış ama bi süre evde bakıp büyütüp öyle sahiplendiririm derken acil şehirdışına cıkması gerekti bana bıraktı bende kıyamadım alsam mı diye düşündüm. Onun için yazmıştım, az önce tanıştılar ama büyük olan cok tısladı hatta hala beni koklayıp tıslıyor..

Zumrutt00
Zumrutt00

757

yakında alışır merak etmeyin

sitedizayn
sitedizayn

12806

ilk kedim lokum 1,5 yaşındaydı 2 aylık smokin çarliyi aldım, çarli çok yaramazdı koşarak lokumun üstüne atlardı falan çok iyi anlaştılar, ben zaten kedim yalnız olmasın yanında kendi türünden bir canlı olsun düşüncesi almıştım, büyük kedim erkek ve kısırdı yanına erkek almayı tercih ettim, dişide olabilir tabi. 4 ve 3 yaşını geçtiler ve oynamaya devam ediyorlar :)

Mayask
Mayask

896

Yaaa ne güzel, ilk başlar biraz sancılı oluyor galiba.. bakalım hayırlısı :)

sitedizayn
sitedizayn

12806

bizde hiç sancılı olmadı :) üstüne atlıyordu dediğim oynamak için yani, isterseniz bu videoya bakın
https://www.youtube.com/watch?v=TXvl8rKIf0w
yada bu fotoğrafa :)
https://sosyal.petlebi.com/u/sitedizayn/87388/196905?#start
ben ikinci kedi konusunda şanslı olanlardanım ilk günden anlaştılar, lokum çarliye sadece bir gün tıslamış ve uzak durmuştu çünkü o gün çarlinin kısırlaştırma ameliyatı olmuştu eve getirdiğimizde mavi antibiyotik mi ne sıkıyorlar hem kokusu hem rengi vardı.
ben 2. tavsiye ederim ama sorumluluklarınız artacak, bizde iki tuvalet var örneğin, ayrı kullanmıyorlar ama 2 kedi tek tuvalet olunca çabuk pisleniyor ve daha bunun gibi şeyler.
başka örnek, bu yıl sarman kedimde parazit olmuştu ikisini birden götürdük veterinere.
ben 3. bir kedi almayı düşünüyorum şimdilik kararsızım, dişimi erkekmi alsam falan gibi.

Mayask
Mayask

896

Vallahi iyi cesaret.. bende cok istiyorum 2. Kediyi eşimle bir akşam dışarı cıksak aklım hep evde, bizimki dış kapının önünde gelene kadar bekliyor canı sıkılıyor, çok istiyorum yanında oynayabilceği biri olsun sabah 9 da işe gidiyoruz akşam 7-8 de geliyoruz ikisi içinde çok iyi olur ama eşim yanaşmıyor bakalım 2-3 günüm var o da mesafeli misafir gelen bebişe ikna edebilirsem kalır gibi

Zaszczyt
Zaszczyt

89

İkisinin de test/taramalarını yaptırın, herhangi birinde diğerini olumsuz etkileyecek bir durum varsa sahiplenmeyin. (Ben de istiyordum ikinciyi, kendi kedimde doğuştan corona pozitif çıktı. Alacağım yavruya da bulaşabilir ya da kendi kedimde strese neden olup fip'e mutasyon olur diye almadım veteriner önerisiyle.)


Sağlıklılarsa, ikinci kediyi taşıma çantasında evin kedisiyle tanıştırın. 2-3 gün boyunca, günde yarımşar-birer saat izleyin bu şekilde. Kokusunu tanısın, ne tepki veriyor görün. Baktınız çok hır gür çıkmıyor, çıkartın taşıma çantasından. Ama yine siz mutlaka orada olun, kavga filan ederlerse ayırın :) Bunu da 2-3 gün yapın, baktınız ki kediniz strese girmiyor diğeri yüzünden, kavga da etmiyorlar, sahiplenin.


Ama baktınız ki kötü etkileniyor, anlaşamıyorlar; ikisine de kötülük yapmayın. Önce can, sonra canan.

AhsenAise
AhsenAise

117695

Tekir kediler enerjik ve algıları yüksek hayvanlar,ogretilmeye her kedi kadar açıklar, algıları sayesinde duygu durumunuzu hemen hissedip size olamadık tatlılıklar yaparlar ,sizinle sürekli temas halinde olmak isterler
Emin olun diğer kediniz de onun enerjisi ile daha hareketli , oyuncu olacak

Mayask
Mayask

896

Dün taşıma çantasındayken kokladılar birbirlerini bu sabah önce misafir olanı kucağımda diğerinin yanına götürdüm çok azcık tısladı, kücüğün dünyadan haberi yok zaten… daha sonra büyüğü kucağımda kücüğün yanına götürdüm. Büyük olan beni resmen parçaladı… kollarım çizik içinde ikisinede bunu yapmaya hakkım yok diye düşünüyorum ikiside cok korktu. Daha güzel bi yuva bulacağız inşallah

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 123 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR