Hastalık Atlatmış Kediyi İkinci Kedi Olarak Sahiplenmek

Evde 3 yıldır baktığım 3 buçuk yaşında tekir kedim var . Tüm aşıları tam sağlıklı bir kedi. 2 hafta önce sokakta Bombay cinsi kötü durumda bir kedi görüp veterinere götürdüm şuan klinikte kalıyor . Sarılık olduğu değerlerinin kötü olduğu fip olabileceği söylendi. Toplamda 1-1 buçuk ay klinikte tedavi görecek . Şuan durumu baya iyi düzeliyor .Tedavisi bitip iyileştiğinde tekrar sokağa dönmesin sahipleneyim diyorum ama evdeki kedimle ilgili bir sorun olmasını istemiyorum . Bu konuda deneyimi bilgisi olan var mıdır ? Bilgi verebilirse sevinirim.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131618

Sizin endişe ettiğiniz şey anlaşıp anlaşamamaları değil de kedinize hastalık bulaştırıp bulaştırmayacağı sanırım. Kediler sadece aç kaldığı için de sarılık olabiliyor, bir veteriner öyle söylemişti. Kedi şuan fip için mi tedavi görüyor? Öyle bile olsa her yerde ısrarla fip, fip haliyle bulaşmaz yazıyor. Bulaşan şey Enterik Korana'ymış. Bir kedi Korona'yı atlatırsa virüsler kaybolabiliyormuş ama evde Korona yayan başka bir kediyi tuttuğunuzda diğer kediyle sürekli aynı tuvalet kabını kullandıkları için birbirlerine sürekli Korona bulaştırıyorlarmış ve bu da virüsü mutasyona uğratıp fip geliştirmelerine neden olabiliyormuş. Özellikle benimki gibi beş ve daha fazla kedili evlerde kedilerin aynı anda fipe yakalanma nedenleri buymuş. Beşten az kedi olduğunda risk çok düşüyormuş. Yoksa fipin fip haliyle bulaştığına dair hiçbir bilimsel açıklama yok. Mutasyonlu haliyle geçemiyor. O kedi bir buçuk ay tedavi görürse iyileşmiş, virüsleri yenmiş olarak dönecek ve başka kediyle temasında bir tehlike olmayacak. Gençlik hastalığı geçiriyor olsaydı kedinizi riske atmayın derdim. Zaten gençlik hastalığı geçirse aşısız bir sokak kedisi kusa kusa çoktan vefat ederdi. Kedi iyileşince karma aşılarını yaptırıp, bir odanızda kapının altını hava girmeyecek şekilde kapatıp 10 gün karantina altında tutmanız gerekli veya o on gün de veterinerde bırakın ama hayvanın psikolojik sağlığının etkilenmesi ve oraya hasta kediler gelmesi yüzünden orada ne kadar az kalabilse o kadar iyi. Tabi ki ben sizi yanıltmak istemem, yarın diğer kediniz hastalanırsa yeni kedi yüzünden oldu diye kendinizi suçlamayın sonra. Yine de ben olsam madem ki götürüp o kediyi tedavi ettirdim, sahiplenirdim. Bir sürü de masraf olmuştur size, sokağa bıraksanız belki üç gün sonra ölecek ve her şey boşa gidecek. Sokak kediler için aşırı tehlikeli. Bence o çocuğa ya bir sahip bulun ya siz sahiplenin. Sokaktaki kediyi sağlıklı bile olsa direkt alıp eve koysaydınız asla yapmayın derdim ama siz süreci veterinerde geçiriyorsunuz, eve bile aslanız başka odada hijyeninize çok dikkat ederek karantina altında tutmanız gerekirdi.

cemremio
cemremio

2595

Alıştırma kısmını biraz zamana yayar ve sabırlı olur iseniz sorun çıkacağını sanmıyorum, sevmeseler bile kabulleniyorlar, acele etmemek lazım

Evdeki kedim ve tedavi gören kedi ikisi içinde Corona testi yaptırayım herhangi bir taşıyıcı olma durumu var mı diye bakıp öyle yol izleyeyim diyorum . Bende sahiplenmek istiyorum zaten bırakmak istemiyorum .

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2969

Güvendiğiniz bir veterinerden bu konuda bilgi almanız içinizi çok daha fazla rahatlatacaktır. Ona göre testler yapılır, gerekli bilgiyi verir.
Evdeki kedinize de, bu kararı olumlu yönde verirseniz eğer sahipleneceğiniz dostunuz eve gelmeden 10 gün öncesinde entero..germina kids başlayın. 10 gün içirin.
Bağışıklığı tavan yapsın.
Eczanelerde satılıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 95 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.076 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR