N&D Kısır Maması Hakkında

Arkadaşlar merhaba, 1 yaşında erkek kedimi kısırlaştırdık. Kısırlaştırmadan önce hills veteriner serisi kullanıyorduk. kısırlaştıktan sonra da hills veteriner serisi kısır mama almıştım fakat hem eski yediği mamayı hem kısır mamasını yememeye başladı. 1 hafta boyunca çok az miktarlarda mama yedi kilo verdi bu süreçte yaş mama ve haşlanmış tavukla destekledim ama artık mama değiştirmeye karar verdim. Dün N&D Ocean Ringa Balıklı ve Portakallı Tahılsız Kısırlaştırılmış Kedi Maması aldım mama kabına doldurur doldurmaz severek yedi ve kabın büyük bir bölümünü bitirdi. N&D ile çok fazla olumsuz yazı okudum burada, sizce N&D ile devam etmeli miyim yoksa başka bir öneriniz olur mu?

4 CEVAP

Poki
Poki

1416

Hem erkek hem kısır olan kedilerin mama tercihlerinden dolayı çok fazla problem çıkıyor o yüzden mama öneremem ama tüm mamalarda ve özellikle proteini fazla olan mamalarda size tavsiyem; mama kabını doldurmanız yerine paketin arkasında yazan gramaja göre vermeniz. Kaliteli, bütçenize uyan bir üriner mamayla rotasyonlu veya karıştırarak giderseniz de bence daha sağlıklı olur.

Bende ayni şekilde almayı düşündüm ama çok tüyleri döktüğü yazıyor hem fiyatı yüksek hem zarar verir diye vazgectim doğrusu hala hangi mamayı almam gerektiğini bulamadım hem pahalı hem zararlı diğer mamalar ucuz ve zararlı ben ne vericeğimi şaşırdım gerçekten kendim hazirlicam somonlu mama en sonunda daha sağlıklı olucak galiba bilemedim...

@Poki evet gramaj hesabı yaparak veriyorum zaten fakat yaklaşık yarım kilo verdiği için bir süre önünde bırakıp daha sonra gramaj hesabına dönmeyi düşünüyorum.
Başka bir mamayla karıştırıp verince bu sefer mamadan kesilmesinden korkuyorum baya seçici çünkü bir de kalp hastalığı var her mama iyi gelmiyor. teşekkür ederim cevapladığınız için

@CitirPitirKitir evet tüy problemi yazan çok gördüm ben de ondan endişeliyim biraz. benim kedim son zamanlarda mama yemediği için tüyleri zaten dökülmeye başlamıştı N&D iyi gelebilir belki diye düşündüm sonuçta her kedide aynı sorun yaşanmayabiliyor.
Biz yavruyken royal canin kitten kullanmıştık kedime hiç iyi gelmedi her gün kusuyordu en sonunda hills veteriner serisine geçmiştik gayet güzeldi tüy sağlığı yemesi vs. kısırlaştıktan sonra hills yememeye başlayınca N&D'ye geçelim dedik diğer mamaları tavukluydu özellikle balıklı aldım farklı bir tat olsun diye bu arada balıklı olanlar tüy sağlığı için daha iyi olabiliyormuş. Burda yazanları çok okudum herkesin en çok önerdiği mama Acana. N&D'den memnun kalmazsak ona geçmeyi düşünüyorum. Siz de bir deneyebilirsiniz.
Evde hazırlama çok zahmetli olur sanırım içeriklerin beslenme ayarını yapmak ve tutturmak zor olur belki kediye zarar bile verebilir bilemiyorum hiç o toplara giremem açıkçası :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 107 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR