Kedim Kumları Dışarı Atıyor.

Jkklk
Jkklk

171 Puan

Kedim tuvaletini yaptıktan sonra üstünü kapatırken eşeleme hareketi yapıyor.Sadece kumun içinde yapsa iyi,kum kabının dışına da yerlere de eşeleme hareketi yapıyor ve kum dışarı aşşırı dağılıyor.Koridor da başka odalar da kum olmaya başladı.Kum kabının yerini değiştirdik bu sefer daha fazla olmaya başladı.Açık kum tuvaleti yerine kapalı kum tuvaleti kullansak sorun büyük ölçüde gider mi? Veya nasıl bi çözüm bulabilirim?

3 CEVAP

Poki
Poki

1408

XXL kapalı kedi tuvaleti ve 2 adet paspasla biz bu sorunun çoğunu hallettik. Yazınızı okurken kendim yazmış gibi hissettim çünkü aylardır bunu yapıyor yakında alt kata ulaşacak derecede. İnternette pahalıya satılıyor ama çevrenizde bir petshop varsa oradan en büyük boy kapalı tuvalet alabilirsiniz ben en son 500 liraya almıştım eğer imkanınız varsa tabii ama hiç olmazsa oraya buraya çok fazla dağılmıyor, bir de paspas kullanımı gayet iş görüyor. Ben fazla dağıldığı için iki pas kullanıyorum belki siz tek paspasla halledersiniz. kısırlaştırmadan sonra olmaz dediler ama ben hala kısırlaştıramadığım için bu konuyla ilgili bilgi veremiyorum belki o zaman biraz sakinleşir. kum olayı bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi. Ne kullandığınızı bilmiyorum ama bu kadar kum dağıtan kedilerde özellikle tozsuz kum tavsiye ederim çünkü kendisi için de ev halkı için de en sağlıklısı oluyor. İhtiyacınız olursa diye; mesela biz "tonton Mısır koçanı" kullanıyoruz sıfır toz. Bir de "olivacat" var o da zeytin çekirdeği kumu o da iyidir ama başka Kumla karıştırmadığınız sürece.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Kısır olmayan kediler öyle yapıyor genelde. Deli gibi koku bırakmak istedikleri için iyice kazıyorlar. Kısır kedi genelde kakasını yaparken normal kazar sadece, çişi için çok kazmaz bile. Stresli kısır kediler de dışarı atabiliyor kumu, hele de kristal gibi sorunları varsa yapamadıkları için çok kazabilirler. Ben kum dağılmaması için tuvaletin önüne şu plastik delikli meyve kasalarından ters çevirip koymayı akıl ettim, şu ayaklı fazla yüksek olmayan kasalardan. Kazdıkları kum kasanın altına gidiyor, dışarı kazsa da ayaklarına yapışmadığı için eve dağılmıyor, ayaklarının arasına sıkışan kumlar da kasanın altına dökülüyor, yalnız kapalı tuvalet olmalı ki tek taraftan çıksın, bir de o kasanın önünde, yanında petekli paspas olursa kum neredeyse hiç dağılmıyor. Biz çok rahat ettik. Sadece kapalı tuvalet pek sorunu çözmez, yine atabilir dışarı.

Jkklk
Jkklk

171

Evimiz küçük olduğu için tuvaleti koyacağımız yer bile bulamıyorum.Bahsettiğiniz XXL kedi tuvaleti çok büyükse sığmayabilir ama alabileceğim en büyük kapalı kum kabını alacağım.Tavsiye için teşekkürler.Bu arada kum olarak proline kullanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 72 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR