Kusma Acil!!

Esrakaya12
Esrakaya12

3929 Puan

Arkadaşlar gerçekten bıktım sürekli yaramazlıklarından sinir krizi geçiricem cuma günü akşam olmam diye sabah ve çıkmadan öğle mama verdim (normalde iki öğün veriliyor) ama akşam geldim ve 22 gibi gene verdim cumartesi sabah verdim ve abim 4 de çıkmadan önce vermiş eve 22 gibi geldim ve az yaş mama ve kuru mama verdim yaş mamanın azını açık bırakmışlar bende fark etmedim (en küçük kedim kuru mama yemiyor o yüzden diğerleri ************larını yiyip kardeşinin yanına gidiyor)o yorgunlukla verdim kedilerimin kokulara alerjisi var ama en belirti gösteren diğer kedim dün hava verip yattım sabah kalktım kedim yediği mamayı direkt kusmuş yaş mamayla beraber sindirmemiş haliyle sonra beyaz kustu 1 aydır malt vermiyordum 2 gün önce sipariş ettim ama hala gelmedi acaba ondan olabilir mi ya da en son iç paraziti 3 ay önce yaptım ondan mı lütfen bir şey söyleyin kendi veterineri bugün kapalı en yakın veteriner için otobüse binmem gerek ki dışarı çıkınca sürekli işeyen bir kedi için imkansız başına gelen varsa lütfen yardım etsin .

8 CEVAP

Esrakaya12
Esrakaya12

3929

Şimdi yemek yemedi ama burnu hafif tıkalıydı burun spreyini yaptım açıldı gibi malt verdim onu da kustu.

SemaGl75
SemaGl75

118

En son 3 ay önce ic dış yapmışsan yaptırma zamanın gelmiş ve uzun süre malt vermeyince tüy kusabiliyorlar. Ama yine de veterinere de danışmanı tavsiye ederim. Kedin disari cikinca stres oluyorsa baksını örtüyle ceketle hava alacak şekilde örtmeni tavsiye ederim. Neden öyle kusmuş olabilir bilemiyorum ama önce telefonda veterinere danışmak belki işini kolaylaştırır. Umarım yardımcı olabilmisimdir.

Esrakaya12
Esrakaya12

3929

Kakasında ilki normal sonra yumuşak geldi dün bende düşündüm gidip başka bir veterinerden alırım ona da sorarım ama kusma için ne iyi gelir biraz yoğurt verdim ama

Veterinere gitmeden belli olmaz ne yazık ki. Geçmiş olsun :(

BusraO
BusraO

1666

İç parazit ya da tüy yumağı olma ihtimali yuksek. Enfeksiyon kaynaklı da kusma olur. Tek sebebi yok ne yazikki. Sorun çözülmeden kusmasini engellemenizde mümkün değil. Veterinere götürmeniz önemli. Bazen ekonomik olarak zorluk cektigimiz için veterineri son çare görüyoruz ama bu çok yanlış . Bazı hastalıklarda geç kalinabiliyor. Lütfen öncelik verin

aslihan_e
aslihan_e

130936

Hiç beklemeden veterinere koşun. Hem kusma hem burun tıkanıklığı çok tehlikeli. İyi bir veteriner bulmalısınız. Sadece serum yetmiyor.

Esrakaya12
Esrakaya12

3929

Hayır o yüzden demedim bizim tek sıkıntımız bu değil kedilerimin midesi aşırı hassas bir zamanlar royal canin sensible kullanıyorduk ve sürekli malt kullanmıyorum çünkü sürekli sakladığım yeri gösterip ağlıyorlar onun yerinde vitamin için tablet ödül veriyorum yani geçen tüy kustu gördüm ve parazit olma ihtimali kesin çünkü kakasında pirinç tanesi kadar yumurta gördüm 8 saat önce gittim hap aldım verdim biraz da tavuk yedi hafif bir halsizlik var çünkü ilk defa kusuyor bu kedim normalde. Para umrumda olmaz zaten ticarethane gibi çalışmayan vicdanlı bir veteriner kliniğine götürüyorum kendisi çok iyi bir veteriner kendisi de söyler sonra ödeyin diye. Kedilerim alerjik astım burnunun tıkanması sebebi bu ve Allah'a şükür şuan iyi midesi kusmadı umarım böyle devam eder. Gerçekten yaramaz kedilerim var çöpleri karıştırmalar, geceleri balkon kapısını açıp soğukta yatmalar (bu yüzden üşüttüğünü düşündüm), özellikle cam eşyaları kırmak, sinekliği yırtmaya çalışmak, televizyonu kırmaya teşebbüs etmek yani liste uzuyor. Hepinize teşekkür ederim yardım etmeye çalıştınız.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Geçmiş olsun, çok sevindim midesinin düzelmesine. Parazitten dolayı olmuştur o zaman dediğiniz gibi, o çok kusturuyor ama burun tıkanıklığı deyince korktum çünkü ikisi olunca gençlik hastalığı ihtimali yüksek oluyor Allah korusun, benim kedimin burnu da öyle sürekli tıkalıydı eskiden, yaşı ilerleyince düzeldi, inşallah azalır sizinkinin alerjik astımı da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 114 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR