Evde Kuru Mama Yapımı Fikrine Nasıl Bakıyorsunuz?

Seyma6390
Seyma6390

122937 Puan

25 kedim var yakın zamanda orta segment mama arayışına girdim fakat hala düzgün bir mama bulamadım evde kendim yaş mama yapıyordum fakat kuru mama yapımı videolarına da denk geldim. Sadece hangi unu kullanacağım konusunda kararsızım. Tam buğday un kullanan var fikri olan varsa yeşillendirsin.


10 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9196

Çok kaliteli malzemeler kullanmak gerekir ve oran olarak mama üreticileri kadar iyi ayarlayamazsınız diye düşünüyorum onlar veteriner komtrolünde beslenme konusunda daha yüksek bilgiye sahip olarak üretiyorlar bence bütçenize uygun bir hazır mama kullanın

sitedizayn
sitedizayn

12806

bugün yapay zekaya şöyle bir şey sormuştum, ev kedileri neden daha çok kuru mamalarını seviyor kuru mamaların içinde özel aromalar mı var ? yapay zeka uzun bir cevap vermişti



  1. Aromalar ve Tatlandırıcılar:
    Kuru mamalarda özel aromalar ve tatlandırıcılar kullanılır. Bu tatlandırıcılar, genellikle et aromaları, balık aromaları veya yağlar gibi kedilerin doğal olarak cazip bulduğu kokulara sahip maddelerdir. Bu maddeler, mamanın çekiciliğini artırır.
    Özellikle kuru mama üretiminde, yüzeyine tatlandırıcılar püskürtülür. Bu, mamanın dış kısmının cazip kokmasını sağlar ve kedilerin ilgisini çeker.

  2. Yağ İçeriği:
    Kuru mamaların yüzeyine uygulanan yağlar, kedilere çekici gelen bir doku ve tat sunar. Kediler, yağlı yiyecekleri severler, bu yüzden kuru mamalar genellikle daha iştah açıcıdır.

  3. Kıtır ve Çıtır Doku:
    Kediler, avcı içgüdüleri gereği çiğnemeyi severler. Kuru mamaların kıtır dokusu, kedilere doğal avlarını yeme hissini verir. Bu, kuru mamaları daha cazip hale getirir.
    Çıtır çıtır olan mama parçacıkları kedilerin diş etlerini ve çene kaslarını da çalıştırır, bu da yiyecek tüketimini eğlenceli hale getirebilir.

  4. Kedi Davranışları ve Rutinler:
    Kuru mamalar, kolay erişilebilir ve uzun süre taze kalabilen yiyeceklerdir. Kediler, günlük rutinlerini severler ve mama kabında sürekli olarak kuru mama bulmaları onları rahatlatır. Bu alışkanlık, kuru mamaya karşı bir bağlılık oluşturur.

  5. Yüksek Karbonhidrat İçeriği:
    Birçok ticari kuru mama, karbonhidrat açısından zengindir (örneğin tahıllar ve nişastalar). Kedilerin doğal diyetinde karbonhidrat gereksinimi olmasa da, karbonhidratlar yiyeceğin tatlımsı bir tat kazanmasına neden olabilir. Bu da kedilerin kuru mamaları cazip bulmasını sağlayan bir diğer faktördür.

  6. Besin Profili:
    Kuru mamalar, genellikle eksiksiz ve dengeli bir besin profiline sahiptir. Kedilerin bu mamalardan yeterince protein, yağ ve diğer besin maddelerini alabilmesi sağlanır. Yani hem lezzetli hem de besleyici olduğu için kediler kuru mamaya yönelir.

  7. Koku:
    Kediler, özellikle koku duyuları çok gelişmiş canlılardır. Kuru mamaların içindeki aromalar, yüksek yağ içeriği ve işleme sırasında oluşan kokular kediler için son derece cazip hale gelir. İnsanlar için aşırı güçlü ya da rahatsız edici gelebilecek kokular, kediler için oldukça çekicidir.

  8. Bağımlılık Yaratıcı Bileşenler:
    Bazı kuru mamalarda, kedilerin tekrar tekrar bu mamaları istemesine neden olabilecek bağımlılık yaratıcı tatlandırıcılar ya da maddeler olabilir. Bu, mamaların daha fazla tüketilmesine ve kuru mamaya olan eğilimin artmasına yol açabilir.

BLCNuray
BLCNuray

667

Ben bir kere denemiştim kedim yüzüne bakmadı.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Biz de denedik yemediler. Kuru mamalar için üstüne eklenecek aroma satıyorlar ama onlar sadece mama üreticilerine toptan olarak satıyor, kedilere o kuru yavan şeyi yediren de o aroma. Maşallah Allah sağlıklı uzun ömür versin kedilerinize ve size. Zamanında benim de böyleydi ama sizlerden uzak her yıl 2-3 tane rahmetli oldular bir şekilde. Kala kala 4 çocuğum kaldı. Onların da 2'si yeni sahiplendiğim kedilerden zaten.

Zumrutt00
Zumrutt00

751

maşallah kediler çok tatlı

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Kuru mama yapımını çok da sürdürülebilir olarak görmüyorum ben. Protein, yağ, mineral, vitamin, vs. oranlarını ayarlamak çok uğraştırıcı ve yapımı da epey zahmetli. Mama tanelerini pişirdikten sonra hangi koşullarda, ne kadar süre saklanacağı da başlı başına bir problem.


Yaş mama yapımı daha makul gibi geliyor bana. Ekstradan taurin, balık yağı, vitamin takviyeleri, vs. ekleyerek besin değerleri yükseltilebilir ve kedilerin devamlı maması haline gelebilir. Ama bunu da iyice hesaplamak gerekli.


Şevkinizi kırmak istemem, ama ben de bütçenize uygun bir mamadan devam etmenizi öneririm.

songuladali81
songuladali81

103902

Fotoğraftaki kedilerin hepsi aynı evde mi yaşıyor?..

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

7545

MasAllah, kolay gelsin. Bende İki yetişkin ve bunların kendi yavrularindan bir rane var oda yetişkin fakat sonradan aldığım bir teyiskin kediyi anne ve baba kedi her gördüğünde dövüyor ayrı ayrı odalarda tutmak zorunda kalıyorum. Siz nsoiyorsunuz heosinin aynı yerde kalması için teşekkür ederim

Seyma6390
Seyma6390

122937

Evet aynı evdeler

Seyma6390
Seyma6390

122937

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 114 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR