Merhaba , bahçemde baktığım kedimin dişeti sürekli enfeksiyon oluyor. İlk önce boğazındaki lenfler çok ciddi anlamda şişiyor. Püre halindeki yaş mamayi yerken bile bağırıyor. Veterinere götürdüm iki kez antibiyotik ve kortizon iğne yapıldı. Maalesef kısa sürede tekrarlıyor. Nerdeyse her ay bu şekilde oluyor. Dişlerinin çekilmesi gerekiyormuş . Bu süreci yaşayan çözüm bulan varsa bilgilendirebilir mi?
Benim de sokakta baktıgım kedi o haşde büyük ihtimal. Çünkü aylardır ara vererek antibiyorik kullanıyorum salyası bitiyor gibi duruyor ama sonra geri akmaya baslıyor. Kuru mama yiyemiyor. Yeri geliyor püreli yaş mamalaro bile zor yiyor kafasını sallayarak yiyor. Bu kedi kendine dpkundurmayan bir kedi. Tırnaklarıyla saldırıyor. Ama bu kedinin de dişleri cekilmeli. Sizin anlattıgınız durum ile bu kedinin durumu aynı gibi. Antibiyotik bir nebze rahatlatıyor evet ama çözüm olmuyor. Aylardır kurtulamadıysa dişlerin cekilmesi gerek evet en son care bu. Sizin elinize gelen bir kedi sanırıö o yüzden diş cekimi gerekliyse yaptırın derim ben. Çünkü bu sekilde beslenemediği için hastalıj üstüne hastalık gelecek ve aldıgı stresten de hastalıklar nükseder.
Yorumunuz için teşekkür ederim , bir de bağırsak enfeksiyonu farkettim. Belki o da tetikliyor olabilir şimdilik bağırsak enfeksiyonunu tedavi ediyoruz
Geçen sene bu zamanlarda bahçemde baktığım yavrulardan biri de böyleydi. 3-4 aydır, ayda bir tekrarlayan ağız enfeksiyonu vardı. Her ay, bir hafta boyunca kediyi belediyeye antibiyotik alması için götürüyordum. Birkaç hafta iyi gidiyordu sonra yine tekrarlıyordu. Veteriner böyle giderse, dişlerinin çekilmesi lazım demişti. Ama öncesinde dişlerindeki tartarın temizlenmesini söyledi. Temizlerlerken de dişleri iyice muayene ettiler. Bir dişte hassasiyet olması dışında bir sorun yokmuş neyse ki. Tartar temizlendikten sonra bayağı bir araştırdım bu konuyu. Birkaç yerde yaş mamanın şeker içermesiyle alakalı olabileceği yazıyordu. Ben de verdiğim yaş mamaya çok dikkat etmeye başladım. Önceden hangi mama ucuzsa, indirime girse ondan alıyordum. Artık içinde şeker, zamk, vs. olmayan mamaları veriyorum. O zamandan beri ağız enfeksiyonu tekrarlamadı çok şükür. Bir de özellikle mevsim geçişlerinde takviyelerle bağışıklığını yüksek tutmaya çalışıyorum.
Sevimlicadi çok teşekkür ederim bilgiler için sokak kedisi olduğundan yaş mama vermiyorum. Genelde ciğer haşlayıp ekmek doğrayıp veriyorum , sayıca fazlalar :)
Geçen gün aklıma geldi , sindirim ağızda başlar diye , yüksek ihtimal mide bağırsak enfeksiyonu kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tedavi olumlu sonuclanirsa buradan bildiririm
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor