Kedimizi Çok Seviyoruz Ancak Artık Bize Çok Zarar Vermeye Başladı. Ne Yapmalıyız?

redqush
redqush

166 Puan

Aile evinde yaşıyorum. Aile olarak kedimizi çok seviyoruz ancak son zamanlarda etrafa çok fazla çişini yapmaya başladı, bizi çok fazla tırmalıyor ve bunları hiçbir sebep yokken yapıyor. Kızıyor diye kucağımıza almıyoruz, yemeğini suyunu fazlaca veriyoruz. Kumunu hep temiz tutmaya çalışıyoruz. Hiçbir sebep yokken gelip kolumuzu cırmalıyor, yataklara ve koltuklara çişini yapıyor. Kolumuzun her yeri sanki jilet çekmişiz gibi yara izleriyle doldu. Başka bir aileye sahiplendirelim diye düşündük ama sahiplendirdiğimiz aile ona nasıl davranır bilemediğimiz için kimseye veremiyoruzda. 2 yaşında ve kısır kedi. British cinsi. Nasıl bu durumu çözebilirim lütfen fikrinizi belirtin.

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Sanırım evde durmaktan psikolojisi bozulmuş. O kedinin açık alanda dolaşmaya ihtiyacı var. Bazı kediler evde hapis hayatını kabul edemiyor. Bel tasmasıyla gezdirmeyi deneyin.

Veterinere gittiniz mi kedi stresli gibi duruyor bunun için sakinleştirici verebilirler

sunnyv
sunnyv

2886

Son zamanlarda dediğiniz zamandan önce agresif davranışları yoksa evinizin düzeninde değişen bir durumdan rahatsız olabilir. Günlük enerjisini atacağı ve avlanma güdüsünü kullanacağı oyunlar oynamak da yemek ve suyu kadar önemli.

sitedizayn
sitedizayn

12781

evet sürekli kapalı duruyorsa olabilir, bel tasması kabul etmese bile puset içinde bile gezdirilir, ben bir ara pusetle gezdiriyordum sonra kedimde sürekli istemeye başladı ama o zaman tek kediydi, birde balkonunuz müsaitse açık tutun, benim balkon müsait olduğu için sürekli açık tutuyorum, iki kedimde bazen saatlerce orda takılır.

BusraO
BusraO

1666

İdrar enfeksiyonu kedilerin kum kabı dışına yapmalarina sebep olur. Veteriner hekime goturmenizi tavsiye ederim. İdrar enfeksiyonu yoksa bile stresi için takviye verir

Pnrdogan
Pnrdogan

4167

Vets plus calming tablet alın deneyin bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 117 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR