Kısır Kedime Ne Kadar Mama Vermeliyim??

Gamzegofret
Gamzegofret

573 Puan

Merhabalar, erkek 1 yaşındaki kedimi yaklaşık 1 buçuk hafta önce kısırlaştırdım. Ve birkaç yerde kedilerin kısırlaştırma sonrası öğünlü mama sistemine geçilmesi gerektiğini görmüştüm. Kedimin maması sürekli önünde mi durmalı yoksa öğün olarak mı vermeliyim? Öğün olarak vermeliysem günde kaç kere ve ne kadar mama vermeliyim? (Kedim yaklaşık 5-6 kilo)

4 CEVAP

Poki
Poki

1408

Paketin arkasında kiloya göre gramajı yazar; mesela günlük 60 gram vermeniz gerekiyorsa 20 gramlık olarak 3'e bölebilirsiniz veya 30gr/30gr günde 2 defa. Sürekli evde değilseniz bu iş biraz zor olur ama evde duran biri varsa söyleyebilirsiniz. Ben azar azar veriyorum gün içerisinde, bir yemek kaşığı neredeyse 15 gram ediyor tabii bu mamanın boyutuna ağırlığına da bağlı, hassas terazi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

sitedizayn
sitedizayn

12781

bu birazda kedinizle ilgili, bir günlük mama önüne koyduğunuzda hepsini yiyiyorsa o zaman bir kaç defa olacak şekilde verirsiniz, her kedi bir değildir bazı kedi günde iki defa yer bazısı 3-4 belli olmaz, en iyisi önceden nasıl veriyorsanız o şekilde devam edin, kediler rutinlerinin bozulmasını sevmezler, benim iki kısır erkek kedim var mama tabağına gider gelir yerler veya gelir benden isterler, kaç defa yediler ne kadar yediler pek düşünmem. çünkü kilo problemleri yok eğer olsaydı bende hesap yapmaya başlardım. kedinizde kilo problemi olursa kontrollü beslemeye geçersiniz.mama paketlerinde not olarak yazar, günlük verilecek mama miktarı, dış ortam sıcaklığı, kedinizin yaşam şartları (ev içinde/dışında), karakterine ve aktivitesine bağlı olarak değişebilir.

ventricosa
ventricosa

9196

Kediniz tek seferde bitirmeye çalışmıyorsa bir gramaj halinde de verebilirsiniz ama hepsini yiyorsa birkaç defaya bölün, mamanın arkasında kilosuna göre gramajı yazar

Gamzegofret
Gamzegofret

573

Anladım teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 73 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR