Kedimin Göğsünden Kanlı Sıvı Çekildi

Miyoshka
Miyoshka

1170 Puan

Kendime önce fip teshisi konuldu sonra kan değerlerini gören bir çok kişi fip değil dedi.Biz de alıp koçun kurdugu vet Hastanesi'ne götürdük vetamerikana.Orada göğsünden sıvı çekildi ve sıvı kanlıydı antibiyotik başlandı oksijen alsın diye yatış yapıldı.İki gün önce de bizim vet sıvı çekmişti ve kan yoktu demişti.Dünkünde vardı.Teşhis askıya alındı şimdilik koyamiyorlar..Başka enfeksiyon mu kalp mi fip mi bilmiyoruz.Bu sıvı beni çok korkuttu.Yasayan deneyimleyn var mı daha önce?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130993

Yabancı sayfada şöyle bilgiler var:
Neden
Travma
Göğüs duvarının veya omurganın herhangi bir atardamarından veya damarından kanama, hasarlı kalp, akciğerler, timus (göğüs kemiğinin üst kısmının arkasında bulunan küçük bir salgı bezi organı) ve diyafram
Rodentisit yutulması yaygın bir nedendir
Fıtıklaşmış karaciğer veya dalak
Tümör
Koagülopatiler (pıhtılaşma bozuklukları)
Pıhtılaşma faktörü defektleri trombosit anormalliklerinden daha yaygındır
Konjenital veya edinsel olabilir
Karaciğer yetmezliği
Eşzamanlı ince bağırsak hastalığı ile kolanjiyohepatit (safra kesesi ve safra kanallarının iltihabı)
Akciğer lobu bükümü
Genç hayvanlarda akut timik kanama (yani timus: boynun tabanındaki bez)


Tanı
Veteriner hekiminiz, diğer hastalık nedenlerini ekarte etmek için standart bir kan kimyasal profili, tam kan sayımı, elektrolit paneli ve idrar tahlili dahil olmak üzere kediniz üzerinde tam bir fizik muayene yapacaktır. Kedinizin sağlığı, semptomların başlangıcı ve bu durumdan önce gelmiş olabilecek olası olaylar hakkında kapsamlı bir geçmiş vermeniz gerekecektir. Gecikmiş pıhtılaşma sürelerini doğrulamak için bir kan örneği üzerinde pıhtılaşma profilleri yapılmalıdır.


Paketlenen hücre hacmi, hemoglobin ve trombosit sayısı normalden daha düşük olacaktır. Kan kimyasal profili karaciğer yetmezliği belirtileri gösterebilir (bu, pıhtılaşma faktörleri üretilmeyeceği için vücut boşluklarına kanamaya neden olur).


Göğüsteki sıvı, periferik kanla karşılaştırmak için bir laboratuvarda örneklenmeli ve analiz edilmelidir. Trombositler genellikle göğüs sıvısı örneklerinde bulunur.


X-ışınları, göğüsteki sıvı birikiminin boyutunu, akciğer loblarının çökmesini ve göğüs boşluğunda bulunabilecek kitleleri görselleştirmek için çok önemlidir. Göğsün ultrasonu, bir röntgen görüntüsünden daha büyük bir hassasiyetle hastalıklı bir durumu ortaya çıkarabilir.


Muamele
Hemotoraks hastaları yatarak tedavi edilmelidir. Göğüs boşluğuna kan kayıplarını düzeltmek için sıvı tedavisi almaları gerekir. Kedinin göğüs boşluğunda da hava serbest (akciğerlerin dışında) varsa, bu derhal düzeltilmelidir. Akciğerler zedelenmişse, ventilatör desteği gerekli olabilir. Bu hastalar genellikle oksijen tedavisine de ihtiyaç duyarlar ve şoku önlemek için sıcak tutulmaları gerekir. Kedinin kan örneğinin pıhtılaşma süresi gecikmişse, pıhtılaşma faktörlerini eski haline getirmek veya oksijen taşınması için kırmızı kan hücreleri sağlamak için bir plazma veya kan transfüzyonu gerekebilir. Şiddetli veya tekrarlayan toraks kanaması cerrahi eksplorasyon gerektirebilir.


Yaşam ve Yönetim
Kediniz hemotorakstan kurtulurken, pıhtılaşmayı azaltabilecek herhangi bir aspirin veya diğer reçetesiz satılan ilaçları vermekten kaçınmak muhtemelen en iyisidir. Veteriner hekiminiz, kedinizin altta yatan durumunu tedavi etmek için gerektiği şekilde takip randevuları planlayacaktır. Kediniz hemotoraksın nüksü belirtileri gösteriyorsa, derhal veterinerinize haber verin; Tekrarlayan vakaları düzeltmek için ameliyat gerekebilir.

Miyoshka
Miyoshka

1170

@aslihan_e çok tesekkur ederim.Arastiracagim mutlaka

aslihan_e
aslihan_e

130993

Ben de kedim hızlı nefes almaya başladığında araştırıp Plevral efüzyon veya Hemotoraks'tan şüphelenip gitmiştim, bizimkinde diyafram yırtılması çıkmıştı, o da kanlı sıvı yapıyormuş ama siz Hemotoraks'ın olası nedenlerini araştırın. Genellikle travma nedenli oluyor diyorlar, kansız olursa Plevral efüzyon diyorlar, kanlı olunca Hemotoraks ve ikisinin farklı nedenli olabiliyor. Benim kedim hiç travma geçirmediği için şok olmuştum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 63 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.028 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR