Azomax Kedisinde Kullanan Var Mı

selinay41
selinay41

16888 Puan

Veteriner ciğerlerinde enfeksiyon için azitro yazmıştı ama eczane azomax vermiş kedime kullanabilir miyim

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Etken maddesi aynı. Gözünde sorun olan kedinizde mi ciğer enfeksiyonu çıktı?

aslihan_e
aslihan_e

130918

Ben gözünde problem olan bir kedim için araştırırken, şimdi sizi korkutacağım ama tek gözünde benzer bulanıklaşma yaşayan kedilerin oküler fip olma ihtimalini görmüştüm, sizinkinin üstüne ciğer enfeksiyonu çıkması beni korkuttu. Ciğer için derin bir inceleme yapıldı mı? Bazen veterinerler antibiyotik yazıp gönderiyorlar, en son benim veterinerim de öyle yapmak istemişti, ben fipten şüphelenip röntgen istemiştim. Diğer kedimin gözündeki sorun dekort göz damlasının içine bir damla batikon ekleyerek uyguladığımda iki gün içinde o kadar düzelme olmuştu ki, size tavsiye ederim ama batikon göz damlasının şişesine bir, maksimum iki damla eklenecek, asla fazla damlatmayın. Sonra buzdolabının alt kısmında saklanacak. Batikon eklememizin nedeni viral nedenliyse gözdeki virüsleri öldürüyor. Çok hızlı şekilde geçiriyor. Birçok veteriner dekort göz damlasını öneriyor bu durum için. Eczaneden alabilirsiniz. İki yıldır göz akıntısı geçmeyen damla etki etmeyen kedime kullandım onu bile geçirdi. Tabi şimdi ben fip konusunda panik olduğum için sizi korkutuyorum, evdeki kedim için de hastalık belirtisi gösteriyor diye hemen endişe ediyorum diğer kedimin vefatı yüzünden, ben abartıyor olabilirim ama kedinizin sağlığına kavuşmasını çok isterim, inşallah basit bir şeydir. Geçmişte ciğer enfeksiyonu yaşayan kedilerim çok oldu ve iyileştiler ama sizinkinde gözde bulanıklıkla ortaya çıkması beni korkuttu. Sadece akıntı, kızarıklık olsa hiç sorun değil.

selinay41
selinay41

16888

cevabınız için teşekkürler fakat kedim 5 yaşında doğduğundan beri astım bronşit hersey var bu enfeksiyon 2 ay önce de vardı antibiyotik almıştı şimdi de iğne oldu ve ilaç verdi muayene etti fip olsa çıkmaz miydi acaba bir de evde tek kedi hijyene önem veriyorum yemesi içmesi hareketleri normal gözünü de ışıkla kontrol ettiler görmesi normal sadece göz bebeği biraz küçük bulanıklık yavaştan gidiyor gibi gözünün öyle olduğu gece çok kudurdu biraz sert oynuyor koşup kafa atıyor kapılara o gün de merdivende topla oynuyordu merdiveni inmiyor atlıyor çarptığını düşünüyorum yani umarım öyledir ama dediğim gibi ciğer sorunu doğduğundan beri var

aslihan_e
aslihan_e

130918

Anladım, zaten fip 2 yaşından küçük kedilerde görülüyormuş genelde, 4-5 yaş civarı çok az kedide oluyormuş. Geçmiş olsun, inşallah iyileşir.

selinay41
selinay41

16888

Evet veteriner gözünde sorun yok düzelir dedi ama hala aynı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 61 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR