Erkek Kedi Kısırlaştırma Hakkında Tecrübeleriniz?

Havuc23
Havuc23

2048 Puan

Merhaba, 5 ay önce sokaktan sahiplendiğim ve şu an 10 aylık olduğunu tahmin ettiğimiz erkek kedimin Perşembe günü kışırlaştırma operasyonu var. İlk defa kedi sahiplendiğim için kısırlaştırma hakkında henüz pek bilgiye sahip değilim. Biraz da tedirginim açıkçası. Yaşadığınız tecrübe ve bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim. Veteriner gece 12'den sonra yeme/içmenin tamamen kesilmesi gerektiğini söyledi. Operasyon öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında verebileceğiniz bilgi var mı? Her türlü tecrübeye ve bilgiye açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

4 CEVAP

rabiaesim
rabiaesim

861

eğer sağa sola işemiyorsa ve zorunluluk hali yoksa kısırlaştırma tarihini öteleyin. erkek kedilerde ne kadar geç o kadar iyi. bizimki 7 8 aylık gibi kısırlaştı şimdi idrar problemleri ile uğraşıyoruz. erken kısırlaştırma sebeplerden biri olarak gösteriliyor. bizim bilgimiz yoktu veteriner tarih verdi ve gittik. başımıza gelince öğrendik. mutlaka 1 yaşını geçmiş olması eğer sokak kedisi ise hiç kısırlaştırılmaması tavsiye ediliyor.


kısırlaştırılma işlemine gelince; anestezi alacağı için önce bir belge imzalıyorsunuz. kedinizin testisleri kesiliyor. o gun biraz sersem oluyor. narkozu atmak için genelde kusuyorlar. bizimki 10 kere kusmuştu. kuyruğu dikişlerine değince ağlıyordu. uyuyamıyordu. eşimle nöbetleşe kuyruğu havada tutmuştuk bebeğim öyle uyumuştu. bir gece sıkıntı çektik. ertesi gün hiçbir sıkıntısı kalmamiştı.

Pek yapacak bir şey yok aslında biz erkek kedimizi kısırlaştırdığımızda sadece bir süre yemek yememesi gerekiyordu ama bu süreyi hatırlamıyorum. Bir süre yakalıkla gezmesi gerekiyordu. Erkek kedilerde bir sorun olmuyor dişiler zorlar.zaten işlem basit bir işlem. Veterineriniz de sizi bilgilendirir zaten

sevila
sevila

772

İlk gün narkozun etkisiyle kusuyor odayı ona göre ayarlarsınız onun dışında kedim ilk gece yatağa çıktı yürümeye çalıştı ertesi gün sapasağlamdı çok kolwy geçmişti

Havuc23
Havuc23

2048

Paylaştığınız bilgiler ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim 🌼

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 84 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR