Her Kulağı Kırık Kedi Scottish Fold Mudur?

elosls
elosls

197 Puan

Kedimin kulağı kırık yani bakıldığında scottish fold ama annesi normal bi kedi babasının kulağı kırık.Scottish foldlar sanırım acı çekiyolarmış bu yüzden üzülüyorum.Her kulağı kırık kedi scottish olabilir mi bunu merak ediyorum.Bilen varsa cevaplayabilir mi☹️


5 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

annesinin tekir olması belki genetik hastalıklarını baskılar, umarım babasından sadece kulaklarını almış olsun, safkan olsaydı hayatı daha zor olurdu, scottish fold kedilerin üretimi yasaklanmalı bence. birleşik krallık ve fransa da yasak.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Kedinin kulağı kırıksa eklem sorunu var demektir, diğer kalptir böbrektir vs. genetik yatkınlıklar ayrı, evet onları taşıma riski azalır ama kulağı düz durmuyorsa eklemleri sağlıklı değil demektir, öyle olmasa düz dururdu. Bazı Scottishlerin sorunları daha büyük oluyor, sizinki en iyi ihtimalle sadece romatizma ağrıları yaşayacaktır. Kuyruğu ne kadar esnek değilse, bükülmekte zorlanıyorsa, o kadar sorunlu demektir. Sopa görünümü derler, ucu top gibi değişik durabilir. Yavruyken hemen belli olmayabiliyor, zaman geçtikçe esneklikleri azalabiliyor. Sizinkinin kuyruğu normal görünüyor şuan, severken falan ne kadar bükebilirse orta kısımlardan, ucundan, o kadar iyi. Bizimki bükemiyor mesela, sadece dipten bükülüyor, yine de bizimki de ucuz atlatmış, bazılarınınki hiç hareket edemez hale geliyor ama bizimki de normal kediler gibi değil asla, yükseğe çıkıp inerken zorlanıyor. İlk sahiplendiğimde çok daha kötüydü, bir yerden atlayınca yere yapışıyordu sonra bol bol kelle paça falan yedirdik, sade haşlanmış olarak, yapışkan kolajenli yerlerinden. En azından kurbanda falan fırsat olursa siz de yedirin. Bamya da yedirdik eklemlere iyi geliyor diye. Çok iyi geldi bence, önce hiç çıkamadığı yerlere çıkabilir oldu. Eskiden hep yatardı.

edadnmzr
edadnmzr

119046

Evet kediniz de scottish tekir kırması oluyor.

elosls
elosls

197

@edadnmzr anladım teşekkür ederim

elosls
elosls

197

@sitedizayn umarım öyledir teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 75 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR