Corona Pozitif

Klinikte tedavi gören sokakta bulduğum kedinin corona testi bugün pozitif çıktı.Bombay cinsi 7-8 aylık dişi bir kedi. En az 45 gün daha klinikte kalacak fip tedavisi görüyor. Tedavisi bitince sahiplenmek istiyordum tekrar sokağa gitmesin istiyorum. Evde kendi kedim de var onu asla riske atamam ve evim 1+1 fazladan odam da yok . Çok üzüldüm testin pozitif çıkmasına .ne yapacağım bilemiyorum .

6 CEVAP

Fip ve corona (+) farklı ilerliyor diye biliyorum. Fip tedavisi bittiğinde düzeleceğini söylediler mi ?

Corona kalır büyük ihtimal dediler . Testte fcov ag yazan yerde ikinci çizgi silik çıkmış . Fcv ab yazan yerde tek çizgi çıkmış .

Zaszczyt
Zaszczyt

392

FİP, corona pozitifin (stres, bağışıklık düşüklüğü vs. sebeplerden ötürü) mutasyona uğramasıyla ortaya çıkıyor diye biliyorum.


Kedilerin de büyük bölümü zaten corona pozitif, özellikle sokak kedileri ve yeni doğan yavruları.


"Corona pozitifin bir daha negatife dönme duruma yok" dedi bana veterinerimiz.


Corona kediden kediye bulaşabilir, ancak FIP'in kendisi bulaşıcı değil.


Dolayısıyla evdeki kediniz corona negatifse riske atmamanız en doğrusu olur.

Evet haklısınız evdeki kedimde tekir 5-6 aylıkken yaralı bulup sahiplenmiştim o da sokaktan geldi ondada Corona olabilir diye düşünüyorum ve evdeki kedime Corona testi yaptırayım diyorum ama test yapan bir yer bulamadım test yok elimizde diyor herkes

Minigimmm
Minigimmm

12038

evdeki kedinizde de corona varsa klinikteki kediyi sahiplenebilirsiniz. zaten sokaktaki yüzde 80 kedi de corona var diyor hekimler ve anne kedi coronaysa otomatik yavrularıda korona olabiliyor çünkü süt yoluyla onlarada geçebiliyor. çevrenizdeki klinikleri arayip testi sorun yapan varsa aklınızda soru işareti kalmadan hareket edersiniz

Jean
Jean

12450

Evdeki kedinize de corona testi yaptırın mutlaka, yaptınız ve negatifse fipi yendikten sonra kediyi sahiplenmeyin derim ama evdeki kedinizde pozitifse sahiplenin derim. Kedilerin %80'i corona pozitif zaten önemli olanı mutasyona uğramaması yani fip'e çevirmemesi. Bu virüs ne yazık ki kediler arasında inanılmaz yaygın daha doğar doğmaz annelerinden kapabiliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 144 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR