Kedimin Kan Değerleri Hastalığı Ne Olabilir

sudesama
sudesama

7466 Puan

merhaba evde 3 kedimiz var 3.sü yeni geldi 2.5 hafta oldu başta dişi kedimiz birazk ızdı ona sonra alıştı ama bu sefer erkek kedim yavru kediyle oynamaya başlayınca dişi kedi boş kaldı ama zaten anlaşamıyorlardı birbirleriyle hep kavga ediyorlardı yavru kedinin gelmesiyle dişi kedimle erkek kedim hiç anlaşamadı erkek kedim yavru kediyi çok sevdi herneyse dişi kedim bir gün hastalandı ve durgunlaştı oturduğu yerlerden kalkmamaya başladı erkek kedim kendisini geceleri biz uyurken köşeye sıkıştırıp dövüyor normalde abimin kedisi dşi ledi ama kendisi almanyaya gittiği için 1 yıldır bizimle ardından kakaya çıkması da azaldı veterinere götürdük 2-3 gün önce tahliller yapıldı röntgenler çekildi röntgeni temiz kan tahlilinde yüksek değerler çıktı viral hastalık başlangıxı olabileceğini düşünüyorlarmış ama stresten de olabileceğini söylediler benim anlamadığım erkek kedimde hiçbirşey yokken sadece dişi kedim de nasıl oluyor? 2 kedimizde de birşey yok şuanda sapasağlamlar. Kedimiz ağırlaşmaya başladı karnı sertleşti hafif veteriner de fark etti karnı kasılmış dedi organlarda hiçbir sorunu yok karaciğer bütün değerlrne bakılıyor ancak hocalara sorduğum da stresşn ve kıskançlığın böyle değerlere yol açıp açamayacağını sorduğumda hayır kesinlikle stres işi değil bu altında farklı nedenler var diyorlar ama veterinerimiz ise stresten de düşmüş olabişir bağışıklığı diyor ? kedim günlerden beri serum alıyor ilaç alıyor 2 gün oldu dün sadece mamasını yemiş bugün yememiş stresin böyle de çok şeye yol açacağını ben de düşünmüyorum çünlş zaten öncesinde çok kavga ediyorlardı ve kedimiz ara sıra sürekli hasta olanbir kedi bağışıklığı sık sık düşüyordu bu sefer yine düştü ama daha ağır oldu nedenini anlayamadık... veteriner viral hastalık başlangıcı olabilir diyor.


3 CEVAP

Poki
Poki

1409

Bu görselde sadece hemogram sonucu var. Karaciğerde sorun olduğunu söyleyebilmeleri için biyokimya sonuçları gerek, o varsa onu da ekleyin görsellere bilen biri olursa bakar. Elinizde varsa ALT-AST değerlerine bakmalısınız, başka bir sorunu varsa o da çıkar. Biyokimyaya bakılmadıysa bakılmalı. Kedilerde stres en önemli faktörlerden biridir Allah korusun coronalı kediyi Fib'e dönüştürür.

sunnyv
sunnyv

2896

Lenfosit düşüklüğü uzun süreli stresten kaynaklanabiliyor ve bağışıklığı düşürüyor. Nötrofil de birazcık yüksek çıkmış enfeksiyon var demek. Kedinizi stresten uzaklaştırmak için odaları ayırıp ona bağışıklığını güçlendirecek güzel bir beslenme planı hazırlayabilirsiniz.

sudesama
sudesama

7466

Nörolojik fip belirtisi gösterdiğini söylediler , bugün hayvan hastanesine getirdik veteriner onlarda kaldığı süreçtemson günde denge kayıpları yaşamaya başladığını ve kafasının arada sırada sallandığını ama nörolojik fipte sürekli kafa sallanması olacağını ama kedimde ise ara sıra yaptığını söylediler bu yüzden tahlillerini yaptırıcaz kafasına veya omur iliğine darbe almışta olabilirmiş bakıcaz sonuçlara

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 95 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR