Kedi Tüyüne Alerji Ve Çözümü

Nurr_6
Nurr_6

338 Puan

Kedi tüyü alerjimi inanılmaz derecede tetikleyerek yaşamımı çok ciddi derecede olumsuz etkiliyor. Kedimi bırakmayacağıma göre var mıdır başka çaresi? Benzer durumda olanların önerisi?

2 CEVAP

sunnyv
sunnyv

2896

Benim de çok ciddi derecede kedi alerjim vardı kedisi olan insanların evine giderken antihistaminik ilaç kullansam bile kötü oluyordum. Kedimi sahiplenmeden önce çok araştırdım. Alerjilerin geçmişteki korkulardan kaynaklanabildiğine ve korkuları yendiğimizde alerjiden de kurtulabildiğimize dair yazılar okudum. Bildiğim bir kedi korkum yoktu ve alerji testinde kedi epiteli çıktığından psikolojik değil diye düşünmüştüm ancak derine indiğimde çok küçükken kedilerle yaşadığım pek hoş olmayan bir iki an fark ettim. Kafamda bu anları yenmenin yanı sıra kendimi her gün temizlik yapmaya ve gerekirse hayatım boyunca antihistaminik ilaçlar kullanmaya hazırladıktan sonra sahiplendim. Her gün süpürdüm, sildim, koltuk örtülerini, çarşafları yıkadım, kedimi günde 2-3 kere taradım. Bağırsak sağlığı da alerjiler için çok önemli o yüzden probiyotik kullandım. 1-2 ay sonra alerji ilacını kullanmadan durabildiğimi fark ettim. Grip gibi oluyordum ama katlanılabilirdi ve ilaç almadan durabildiğim kadar durmaya karar verdim. Bu zamanlarda sürekli duşa giriyordum yüzümü yıkıyordum. Zamanla bunları yapmaya daha az ihtiyaç duydum ve kedime alerjim tamamen kayboldu. Hala başka kedili evlerde alerjik oluyorum ama kendi kedime hiç alerjim kalmadı. İmkanınız varsa hava temizleyici cihazlar da çok faydalı olur.

SevimliCadi
SevimliCadi

108187

Alerjen azaltıcı mamalar olması lazım, ProPlan'ın vardı yanlış hatırlamıyorsam... Bu tarz mamaları kullanmış mıydınız?


Bir de tavuk ve yumurtalarla alakalı bir araştırma vardı. Kedilerin yanında yetişen tavukların yumurtalarının kediye verilmesi sonucu sahiplerinin alerjisinde bayağı yüksek bir oranda azalma olduğu yazıyordu. Buna da bir bakın, isterseniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 47 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR