Kedim İçin Genel Soru

e1234
e1234

184 Puan

merhaba bir konu da sizlerden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim evde baktığımız kedimiz bir kaç gündür hep miyavlıyordu veterinere götürdük ağzında bir hastalık çıkmış kediden kedi bulaşan hastalıkmış kuzenimin kedisi var onu seviyorduk ve onda da o hastalık var 2 aydır demek ki ondan bulaştı dedi veteriner ama size bulaşmaz dedi sonra hayvanlarla ilgilenen her türlü kedi köpek papağan bakan bi tanıdığımız var ona danıştık kediden size bulaşır dedi saç dökülmeniz olabilir iç organlarınız zarar görür o yüzden barınağa vermeniz lazım dedi 2 yıldır bizimle evet barınaklara güvenilmez ama tanıdımızın arkadaşı güvenilir barınak var oraya verebilirler demiş Hasta kediyi kimse sahiplenmez dedi Sizce ne yapmalıyız

14 CEVAP

Hayvanın tedavisini yapmalısınız barınağa atmak ne ya sahiplendiniz sorumluluğu da sizin.Ayrıca veteriner dışında kimseye güvenmeyin derim.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Kedi ağız yarası ile ilgili hastalık calivirüs'tür büyük ihtimalle. Hayvan bakan kişi de sizi kandırmış, kediden insana geçebilecek öyle bir hastalık yok. Hiç merak etmeyin, sallamış o kişi. Aileniz kediyi istemiyorsa göndermek için anlaşma yapmış olabilirler çünkü böyle her türlü hayvana bakan birinin cahilce konuşması bana saçma geldi.

SevimliCadi
SevimliCadi

108187

Tanıdığınız veteriner değilse fikrini çok da dikkate almayın, derim. Aklınıza takılan bir şey olursa veterinere danışın mutlaka veya başka veterinerlerin görüşlerini de alın. Barınak konusuna gelince, son birkaç aydır ülkece yaşadıklarımız size barınakların nasıl yerler olduğu hakkında az da olsa bir fikir vermiştir diye düşünüyorum. Özellikle bulunduğumuz şu durumda hangi barınak "güvenilir" olabilir? Ne kadar güvenilir olabilir? Bence içinizin rahat etmesi için bu konuda bir veterinere danışın. İmkanınız varsa kediyi bir vet kliniğinde tedaviye aldırabilirsiniz. Olmadı, barınağa bırakmak yerine yavruya bahçenizde bakmanızı öneririm.

e1234
e1234

184

sevimliCadi evet ülkemizde olan olayları duyuyorum görüyorum çok üzücü tanıdığımız veteriner değil sadece hayatı boyunca hayvanlara bakmış biri fikrini söylemiş olabilir veterinerimiz var hastalık bulaşmaz demisti bahçede bakamayız binada oturuyoruz zaten yavruyken bahçede bakmıştık ilk zamanları kışın kaza gecirdi arka patisi alındı ne oldugunu bilmiyoruz kazada sonra eve aldık zaten veterinerlere sorabiliriz dediğiniz gibi Teşekkür ederimm

sunnyv
sunnyv

2896

Tanıdığınız insan ne veteriner ne de doktor. Kediden insana doğrudan geçen bir hastalık yok. Saç dökülmesi, iç organların zarar görmesi belirtilerini neresinden çıkartmış neden böyle şeyler söylüyor bilmiyorum ancak barınağa bırakmanızı söylemesinden kesinlikle kötü kalpli biri olduğu anlaşılıyor. Çok çocuğu olan ebeveynlerden sadece çok çocuğu var diye çocuk bakımı hakkında tavsiye alınmayacağı gibi çok hayvan bakıyor diye de insanlardan tavsiye almayın. Buradaki yorumlar bile size sadece fikir olsun en iyisini konuda uzmanlar bilir. Veterinerinize güvenmiyorsanız farklı veteriner tavsiyeleri alın.

e1234
e1234

184

tedavisini yapıyoruz zaten ve sahiplenmedik sokak kedisi yavruydu annesi bırakmış gitmişti bizde evimize aldık

Barınağa vermeyin yazık hayvana. Geçmiş olsun

e1234
e1234

184

teşekkür ederim sağolun

e1234
e1234

184

evet olabilir ama o kişi bizim yakınımız öyle bir şey düşünmez ailem yine de teşekkür ederim sağolun

e1234
e1234

184

sunnyv evet doğru diyorsunuz ama bu hastalık internette insana geçer yazıyor evet uzman bilir zaten sadece fikir almak için buraya yazdım teşekkürler

z-senem
z-senem

967

Calisi virüs ve herpes virüse sahip kedimi bulduğumda 1 aylıktı ve ölmek üzereydi. Ağzı - dili çok kötü durumdaydı.
Gittiğimiz farklı veteriner hekimler birkaç ay hiç sokağa çıkarmamamızı, başka kedilere bulaşabileceğini ama insana bulaşmayacağını söylediler.
Ben kedimi sürekli boynundan, yanağından, patilerinden öperek severdim, birlikte uyurduk.
Benim bildiğim kadarıyla iç - dış parazit uygulamalarını düzenli yaparsanız kediden insana geçebilecek zararları bertaraf etmiş oluyorsunuz.

e1234
e1234

184

z-senem geçmiş olsun iç dış parazitini yaptırıyoruz peki bu hastalık kedi iyi bakıldığında gider mi yani geçici bir hastalık mı sizin kediniz iyileşti mi

Zumrutt00
Zumrutt00

751

bu hastalıkta kediler eğer iyi beslenirler ve tedavileri aksatılmazsa çabucak iyileşirler

Havuc23
Havuc23

2067

Kedilerde ağız yarasıyla ilgili hastalık calicivirüstür büyük ihtimalle. Biz Havuç'u bahçemizde bulduğumuzda calicivirüsü vardı. Bu hastalıkta kediler iyi beslenirse ve tedavileri aksatılmazsa kolayca iyileşirler. Haziran ayında yaklaşık 2 haftalık bir tedaviyle atlattı Havuç bu hastalığı. Calicivirüs kediden insana geçen bir hastalık değil bu arada. İç-dış parazit uygulamalarını düzenli yaptırırsanız kediden insana doğrudan geçen bir hastalık yok bildiğim kadarıyla. Tanıdığınız kişi veteriner değilse eğer fikrini çok da dikkate almayın ve bir veterinere danışın. Tekrar geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 128 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR