Kedi Kaç Ayda Yıkanır?

sudeeyldiz
sudeeyldiz

697 Puan

yıkanmadığını biliyorum ama hep balkona çıktığı için tüyleri kirleniyor 5 6 ayda yıkıyorum sleepy kedi şampuanıyla hiç yıkamamam mı lazım yoksa yıkanıyor mu

5 CEVAP

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2922

Yıkamak yerine sildiğinizde çıkıyorsa kiri silin. İlk etapta silmek öncelik olmalı. Mecburi durumlarda.
Sleepy i bilmiyorum ama illa da yıkayacaksınız, kesinlikle çok kaliteli bir şampuan gerekir. Doğal içerikli ve çok köpürmemesine dikkat edin. Clea..pet önerebilirim.

sudeeyldiz
sudeeyldiz

697

@sunnyv balkon dedigim odadan catiya cikan bir alan havalandirmak icin mecbur aciyorum ama her seferinde giriyor bi gideri de olmadigi icin siliyorum sadece ama kapali bi alan olmadigi icin her sabah yine ayni sekilde tozlanmis oluyor:/

Jean
Jean

12408

Ne yazık ki yıkamamanız daha iyi olur. Çünkü kedilerin derilerinde ve tüylerinde doğal bir yağ tabakası vardır ve bu yağ tabakası hem ciltlerinin dış etkenlerden korunmasına hem de nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Sık sık yıkanmak bu yağ tabakasının kurumasına ve dolayısıyla da dermatolojik hastalıklara neden olur. Ancak senede 2 defa yıkadığınız için ne derece sorun oluşturur bilmiyorum. Kendini yeterince temizleyemediğini düşünüp bunu yapıyorsanız en az zararla nasıl yapacağınızı öğrenmek için bir veterinere falan sorun derim ya da belki bu konuda bilgili biri vardır burada ve size cevap verir, biz de öğrenmiş oluruz.

sunnyv
sunnyv

2896

Yıkamak zorunda kaldığınızda vet expert benzoic shampoo öneririm. Kediler çok nadir yıkanabildiğinden her gün balkonu yıkamanız daha mantıklı olur.

sunnyv
sunnyv

2896

Öyleyse içeri geldiğinde kedilere uygun ıslak mendillerle silip taramanız daha uygun olur çünkü yıkasanız da düzeni böyle olduğu için yine kirlenecektir. Yılda bir ya da iki kere yıkamanın zararı yoktur, hatta uzun tüylü ise daha sık yıkanabileceği söylenir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 57 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR