Kedi Beni Deli Ediyor Öneri İstiyorum.

kang14
kang14

3685 Puan

Merhabalar mahallemizde baktıgımız hayvablar var. Kedilerimizin hepsi her mamayı yiyor kuru mama olarak farketmiyor. Fakat bir tane kedimiz var doğma büyüme bizim mahallede zaten şuan 8 yaşına yakın kısor dişi bir kızımız. Fakat katiyen hiç bir kuru mamayo begenmiyor. Sadece ND mamayı begenmişti bir kaç yıl önce alıyordum artık alamıyorum tabi fiyattan dolayı. Tavuğu seviyor fakat tavuk içerikli kuru mama da yemiyor. Ayrıca yaş mamaları da yemiyor. Bu kedi beni deli edecek arkadaslar. Afedersiniz açlıktan ölene kafar direniyo yememek için. Şuan sokakta ki canlara lavital kullanıyorum nazlanarak bir iki kez kıtlayıp bırakıyor. En ucuz mamayı bile denedim yemiyor. Bu arasa ara sıra avlanıyor kendisi serçe kuş falan avlıyor avlayabilirse. Bu hayvan ne yiyor baska fikrim yok. 1 ay önce detaylı kan testleri de yapıldu maşallahı var hiç bir sorunu cıkmadı bir yerinde. Ne önerirsiniz bu kadar seçici bir kedi için? Orta segment mama baska önerir misiniz? Carni life, cheddy, bonocibo, mystic,lavital, micho,mito , dr sacchi , felicia bunlar denediklerim ama sevmedi yemedi

7 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117695

Aslında güzel bir nokta ya temas ettiniz ,eskiden sokakta ki kedilere yemek artıkları ,koyun akciğer,koyun yemek borusu vs haslar içine ekmek katar verirdik yemeyen yoktu ,ayrıca avlanır lar di,sürekli mama vererek sağlıksız besliyoruz ( ama mecburuz çünkü ev yapımı mamalar azıcık beklese bozuluyor) önlerine mama gelecegini bildikleri için avlanma zahmetine girmiyorlar o enerjilerini daha çok çiftlesmeye harcıyorlar
Hasılı mama vererek dolaylı zarar veriyoruz
Bir de sizin kediniz gibi mama seçenler var ki tam çözümsüz bir sorun
Mama oneremem begenmeyebilir ,ama onun için ev yapımı mama hazırlayabilirsiniz eminim sevecektir

sitedizayn
sitedizayn

12800

bonacibo yemiyorsa zaten hiç bir mama yemez o kedi, madem tavuk seviyor yanında tavuk ciğeride pişirin biraz daha ekonomik olur.

rabiaesim
rabiaesim

861

bizim bir kedi sülalemiz var. aynı anneden olma yavrular ve onlaron yavruları. sokak kedileri. sülalenin tüm dişilerini kısırlaştırdık linçlenmeden söyleyeyim. bunlardan biri evimizde 8 yıldır. ve akraba oldukları için genetik sanırım içlerinden bazıları ağızlarına 1 kere bile bir tanecik bile kuru mama koymamıştır. domates yer muz yer kavun karpuza delirir ama kuru mamayı denememiştir bile. en son evdeki kedimiz haşlanmış et yerken bile isteksiz olunca neredeyse dişlerinin℅50sinin döküldüğünü öğrendik. ya doğuştan bir diş problemi ya da tamamen genetik bilemiyorum. ama bazı kedilerin kuru mama reddine inanıyorum. ekmek yer ama o kuru mamayı yemezler. eğer mümkünse bi ağız diş kontrolü önerebilirim.

Ebru-c
Ebru-c

4749

Evde haşladığımız tavuk suyunu buz kalıbına ya da buz poşetleri oluyor ona dökün soğuyunca. Mama vereceğiniz zaman birkaç damla kaynar suyla o buz tanesi çözülüyor hemde ılıklaşmış oluyor. Kuru mamanın üzerine dökün bayıla bayıla yer. Öyle öyle kuru mamaya alıştırabilirsiniz. Arada da sevdiği malt ile kuru mamayı karıştırabilirsiniz. Aynı şekilde sıvı ödül maması ile.

kang14
kang14

3685

Arkadaslsr bu kedi kuru mamayla karısık tavuk suyuda yemiyor. Malt hiç sevmiyor . Tavuk haşlaması ve suyunu sadece yer içer bunda sorun yok. Ciğer yiyor falan. Bu arada ev yemeklerine alışık diyeceksiniz belki sokakta oldugu için ama inanınev yemeklerini bile yemiyor. Çöpten tavuk kemiklerini çaturçutur yiyor. Ben asla vermem kemik hatta pet şişelere koyar kapatır atarım kemikleri. Ama başkaları dikkat etmediği için bazen görüyorum tavuk kemikelrini yiyor engelleyemiyorum alıp kaçırıyor. Bu yüzden agzında dişlerindd sorun oldugunu sanmıyorum. Ayrıca kan testi muayenesi yapılırken de agzında bir sorun cıkmadı muayenede.İnanın her gece mahallede ki tüm çöpleri geziyor saatlerce. Kendini aç bırakıyor en son care olarak bizim kuru mamadan yiyor o da zaten iyice açlıktan bitap dğşeme kadar bekliyor ve beni deli ediyor. Yediği kuru mama da fazla değil avucumun ceyregi kadar ancak yiyor. Ona özel her gün maalesef ciğer tavuk pişirme imkanım yok zaten bahhcede falan da cok var kedi. Ona özel vereyiö desem de asla rahat bırakmazlar saldırıyorlae resmen bana da elimde yaş mama et falan görünce.

kang14
kang14

3685

Bu atada golossi , leo falan da denemiştim onları da yemedi. Matisse alıyordum bir ara onu az biraz güzel yiyordu ama artık üretimi durmus. Bir de sanabelle alıyordum önceden onu da biraz iyi yiyordu. O da phalandı bayagı alamıyorum artık. Happy cat de kullandım onu da sevmedi. Ben bu hayvan kadar inatcı ve secici bir hayvan görmedim. Yaş mama da bilr cok secisi. Gourmet, royal canin bile yemiyor yaş mama da. Whiskas felix bile yemiyor. Proplan da yemiyor.

AhsenAise
AhsenAise

117695

Properformans deneyin
anladığım kadarıyla nev-i şahsına münhasır bir kedi ,böyle mutlu demekki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 133 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR