Kedim Tıraş Oldu

Asil50
Asil50

103925 Puan

Herkese merhaba. Arkadaşlar kedim 5 yaşında tüylerinde sağlık sorunlarından dolayı topaklanma olmuştu (kıtık deniyormus yeni öğrendim). Veterinerimiz tıraş etmeniz lazım dedi hiç istemeyerek tıraş ettirdim ama kedim de bende çok huzursuz olduk. Daha bu duruma alışamadık.kedim tenine birşey değdiğinde irkiliyor, üşüyor. Bu durum ne zaman geçer ne zaman tüyleri uzar tecrübesi olan varmı. Bu arada kedim Tekir ama Tekir bı kedide göremeyeceğiniz kadar uzun tüylü bir candı

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130936

Makasla en dipten kesin kıtıkları, benim çok uzun tüylü tekirime hep öyle yapardım, koltuk altları, göbeği vs. hep kıtık olurdu kesince rahatlardı, traşa gerek yok. Havalar değişiyor, en kötü zamana denk gelmiş. Tecrübem yok ama kızım kısırlaştığında karnının yanını komple traşlamışlardı, çok kısa sürede uzadı ama bazı kedilerin de tüyleri traştan sonra küsebiliyormuş. Kedi tişörtlerinden alıp giydirseniz acaba rahat etmez mi. İlk önce yürüyemiyor gibi yapıyorlar sonra alışıyorlar.

sunnyv
sunnyv

2896

Kan alınırken kedimin kolunu tıraşlamışlardı üzerinden tam bir ay geçti ama çok az uzadı. Tamamen uzaması aylar sürüyor sanırım.

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2922

1 yılda hiç uzamadı özel tedavi uygulamak zorunda kaldım. Vitaminler solüsyonlar falan. Mecburi traş ettirmiştim bende, kıtıklar yara yapmıştı çünkü. Başka çaremiz kalmamıştı. Traştan sonra tüy küsmesi olmuş. Tüylerinin rengi değişti. İçimde hala bir yaradır o traş meselesi. Hı tabi herkeste böyle olmuyor, arkadaşım sık sık traş ettiriyor 4,5 ayda uzuyor. Ama uzun tüylü kedilerde bu tarz problemlerle karşılaşıyoruz demişti veteriner.
Kıyafet giydirmenizi tavsiye etmem. O da tüy küsmesine sebep oluyormuş traşlı kedilerde.
Evi sıcak tutun. Şu anda yazın sıcaktan kışın soğuktan onu koruyan kürkü yok. İçinde biotin olan kaliteli bir vitamin alın mutlaka eksik etmeyin.

Üşüme için onlar için giysiler oluyor onlardan alabilirsiniz sfenks kedilere kullanılıyor mesela çünkü tüysüzler üşüyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 61 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR