Siteler Sahte Mama Mı Satıyor?

gamzegumus1
gamzegumus1

804 Puan

Arkadaşlar merhabalar,
Kedimi biraz önce veterinere götürdüm. Kedimde bölgesel olarak tüy azalması vardı. Acana kuru mama ve birkaç markanın kaliteli yaş mamalarını kullanıyorum. Veteriner kedimin beslenme yetersizliği olduğunu, Acana ve Orijen’in Türkiye’de satışının olmadığını ve mamaların büyük ihtimalle sahte olduğunu söyledi.
Mamaları Petlebi ve ******’un bizzat satıcısı olduğu ürünlerden seçiyorum. Sizce böyle bir durum olabilir mi?

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130939

Lider Pet Food Acana'yı ithal ediyormuş. Şadanlar Pet Food da hem Acana hem Orijen ithal ediyormuş. Zaten ülkemizde mama üreten ve ithalatını gerçekleştiren belirli şirketler var. Onlara mail atıp sorabilirsiniz belki. Covid dönemi Türkiye'de mama satışı iki katından fazlasına çıktığına için yabancı ülkelerde haber olmuştu. Bu iki mamanın da adı geçiyordu. Belki pek bilinmeyen satıcılar sahte ürün satıyordur ama Petlebi gibi ün yapmış isimler neden kendilerini riske atsın ki.

sitedizayn
sitedizayn

12806

veterineriniz çok biliyormuş :) acana orijen ithalatçısı şadanlar pet hatta ben bir kaç yıl önce telefonla görüşme de yapmıştım. acana orijen bir kaç yıl önce mars gıdaya satıldı mars gıda bünyesinde royal canin, whiskas kitacat, dreamies, sheba gibi ülkemizde bilinen başka markalarda var.
bende en son nd kullanıyordum benim kedimin birinde bölgesel tüy dökülmesi ve iki kedimde genel olarak aşırı tüy dökülmesi oldu, bioderm cat adında bir tablet kullandım ve kullanıyorum herşey yoluna girdi. mama değişimi de yaptım, mümkün olsaydı acana yada orijen alırdım ama alamadım. 2 yıl öncesine kadar kedilerim acana ve orijen yiyiyorlardı hiç bir sorunla karşılaşmadım ve son 2 yıl biliyorsunuz fiyatlar aldı başını gitti.
ekimin ilk haftası petlebide çok indirim olacak (4 ekim hayvanları koruma günü) belki acana alırım :)

tengrist
tengrist

112185

Bu veterinerlerin Orijen ve Acana ile derdi ne acaba 😂

aslihan_e
aslihan_e

130939

Benim en son vefat eden kedim genelde kuru mama yerdi, çok severdi. Diğer kedilerim kuru mamayı fazla sevmezler daha çok et tavuk balık yiyorlar. Şimdi ben düşünüyorum o çocuğumun bağışıklığı kuru mama yüzünden düştü diyorum, o yüzden fip oldu büyük ihtimalle. Mamada vitamin var ama ne kadarı emilebilir o önemli. Bizimki Unique yiyordu ama öyle ya da böyle vitamin koyuyorlar içine. Üstündeki değerler de kilo başına düşen oranlar, kedilere gerçekten yetiyor mu bilemiyorum. Ne kadar faydasını görüyorlar emin değilim artık. Şimdi siz beslenme yetersizliği var deyince yine geldi aklıma kuru mamaların ne kadar faydalı olup olmadığı. Siz de yaş mama yerine daha çok et yedirin bence.

sevila
sevila

778

Belki de mama sahte değildi kedinize iyi gelmedi acana,orijen tarzı bol proteinli mamalar sıcak iklimlerde yaşayan kedilerde uygun değil diyen veterinerlerde var tabii veteriner dah iyi bilir

Kralnane
Kralnane

468

Evettt tam aradığım soru. Bende geçmiş aylarda 2 paket acana pasifica mama aldim. 1 tanesini petlebiden 1 tanesini baska ********* sitesinden. Paketin birini actim hersey normal diğer paketi actim mama boyle tozlu tozlu rengide hafif soluk. Bu arada ikisinin son tuketim tarihide ayni 02.2025 Hangisini hangisinden aldığımı bilmiyordum. Şadanlaripeti aradim. Her iki firmayida soyledim. Her iki satıcıyıda onayladı. Evet petlebiden defalarca alışveriş yaptım hic bir sahte ürüne denk gelmedim. Diger firmadan az alışveriş yaptım ancak ondada sorun olmadi. Sadanlarpet bana tryoldan satis yapan bir firma da söyledi. Yorumlara baktım bir kisi benim gibi sorun yaşamış resimleyip paylaşmış. Kedimin tuyleri sertlesmeye basladi hemen petlebiden grasslands aldim suan onu kullaniyorum.Yavru kedim icin ise acana kitten kullanıyordum. Orijen alayim dedim. Sonra a m a zona baktim orijen kitten icin 1 kişi yorumlarda 2 farklı son tuketim tarihli mamanın kokusunun farklı ve yine tozlu yazmis. Kısaca şadanlarpetin petlebiden baska onerdiklerinden de yorum okudum sorun tam olarak nerede anlayamadım.

Kralnane
Kralnane

468

Bu arada acana bende bölgesel tuy dökümü filan yapmadı. Sadece biraz sertlesti. Bana gelen ürünün problemli olduğunu anladığım icin yine acananın baska çeşidi olan grasslands a geçtim. Zaten dönüşümlü veriyordum.

gamzegumus1
gamzegumus1

804

Ben de böyle bir durum olduğunu düşünmüyordum. Ancak veteriner beslenme yetersizliği var diyince çok endişelenmiştim. Hepinize cevapları için teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 127 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR