Karaciğer Sorunu

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5726 Puan

Merhabalar, kedim 6 ay önce dönem dönem sarı kusma ve aşırı uyma problemi yaşıyordu kusmaları arttı vete götürdük check up yapıldı her şeyine bakıldı. Yüksek proteinli mama kaynaklı (sanabelle kısır) Karaciğer enzimleri yüksek çıktı. Serum takıldı bir süre vette kaldı daha sonra 1 ay hills L/D ve hepatiale forte kullandık. Kusmalar kesildi enerjisi yerine geldi. 1 ay sonra hills kısır mamaya döndük. Kontrole götürmem gerekiyordu ama vet bizi soyup soğana çevirdiği için götüremedim. + arabada çok stres olduğu için de.
4 gün önce kedim tekrar yoğun bir sarı kusma yaşadı. İnanılmaz fazla uyuyordu yine. Hemen gittik başka bir vete ve sadece hemogram ve biyokimyasında 4 değere bakıldı. Hemogram da bir sıkıntı yok ama karaciğer Değerleri yine yükselmiş. Ya da hiç düşmemiş bilemiyoruz. Sanırım biraz da sarılık başlangıcı var dedi.
1 ay daha hills l/d ve hepatiale kullanıp tekrar kontrole gidicez. Şuan takviyesini kullanıyor iştahı yerinde fakat inanılmaz çok uyuyor çok halsiz. Hep benimle uyuyor bir de benden güç almak istermişçesine. İçim gidiyor ona bir şey olmasından çok korkuyorum. Vet kronikleşmiş olabilir dedi. 6 ay öncesinde ultrasona bakılmıştı bir şey çıkmamıştı. 1 ay sonra enzimleri düşmezse tekrar ultrason bakılacak. Nedenini bulmak sanırım zor.
Bu dönemde moralimi nasıl yüksek tutacağım bilmiyorum. Karaciğer kendini yenileyen müthiş bir organ diyorum iyileşir elbet diyorum ama onu eskisi gibi görememek çok üzüyor beni. İşe giderken evde yalnız kalınca hep aklım evde oluyor. Evet biliyorum evde uyuyor beni bekliyor ama işte…
Sizin böyle bi süreciniz oldu mu? Olduysa önerileriniz nelerdir? Nelere ekstra dikkat etmeliyim? Bu süreç mama ve takviye ile atlatılacak bir süreç midir?


Henüz Cevap Yazılmamış :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15 Görüntüleme
  • 0 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR