5 Aylık Kedi Sahiplenicem Kedi Bize Alışır Mı?

TCan34
TCan34

167 Puan

Çoğu kişi küçük al alışması zor olur diyor ama küçük kediler de hep bana uzak kalıyor o yüzden 5 aylık bir kedi sahiplenmek istiyorum. Ama alışır mı korkusu var. Sizce?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131029

Zaten bir yavrunun sütten kesilme zamanı 5 ay. 5 aydan önce yavruyu anneden ayırmak vicdansızlık. Oyuncak değil bu, bize alışsın diye bencilce davranmış oluyoruz. Küçük kedi annesini aradığı, korktuğu, psikolojisi bozulduğu için size uzak kalıyordur. Bir insan yeter ki kediyle en iyi şekilde ilgilensin, konuşarak, elinden mama yedirerek, ödül vererek, oyun oynatarak bağ kursun. Yaşlı kedi bile alsanız en geç bir yılda size alışıyor. Bana uzak kalıyor dediğiniz küçük kediler nereye gitti? Size uzak diye ileride başınızdan atacaksanız hiç sahiplenmeyin. Kedilerin her biri ayrı bir bireydir, bir kedi fazla yakınlık sevmiyorsa ona saygı duymalısınız. Onların da kendi huyları var. Bir çocuk dünyaya getirdiğimizde anneci olsun, babacı olsun, sürekli annemi-babamı çok seviyorum diye dolaşsın şeklinde bir karar veremiyorsak, sahiplendiğimiz kediyi de bize çok bağlı olması için zorlayamayız, ilgi gösterirseniz bir şekilde karşılığını alırsınız. Belki hemen belki 2-3 yaşında alışır. Doğduğu günden elimden büyüyen iki yavrumun biri kucağımdan inmezdi, diğeri ise 2 yaşına girdi, daha yeni bir iki defa çok kısa süre kucağıma geldi. Temas sevmiyor. Oysa diğeri beni annesinden yakın tuttu, annesi alayınca istemezdi bana kaçardı.

sitedizayn
sitedizayn

12859

her kedi alışır ama 3 günde mi alışır 5 ayda mı alışır onu kimse bilemez benim 4 yaşını ve 3 yaşını geçmiş iki kedim var ikiside hemen alışmıştı ama büyük olan sarman kedim kendini sevdirir smokin olan kedim kendini pek sevdirmez ama beni sevdiğini biliyorum peşimden hiç ayrılmaz oyunlar oynarız canı isterse gelir üstüme çıkar masaj yapar yatar o anda bile sevmeye kalkarsam ısırır, onun huyu öyle bende onun huyuna göre davranırım üstümde yatarken bile dokunmam, yani alışmaktan kasıt nedir ? kediler bizlere göre davranmazlar özgür hayvanlardır canları ne isterse onu yapar ayrıca bir kedi sahiplenmekteki amaç nedir ? en önemli konuda budur, ilk kedimizi alırken amacımız onu kurtarmaktı, araba tekerine sıkışmış yaralanmıştı, kliniğe götürdük 2 ameliyat oldu, hayata tutundu ve evimize aldık, 2. kedimizide ilk kedimiz yalnız olmasın kendi türü ile birlikte yaşasın diye aldık ve o kedide sokağa bırakılacaktı, onuda kurtarmış olduk. kedilerimizi sahiplenirken hiç bir düşüncemiz yoktu sonuçta, alışır mı alışmaz mı bizi sever mi sevmez mi falan. gerçekten bir kedi sahiplenecekseniz kendinize sormanız gerek neden kedi istiyorum ? birde yavru yetişkin farketmez benim sokakta baktığım yetişkin kediler var zorla eve girmek istiyorlar peşimden geliyorlar ama bir tanesine de hiç yaklaşamam çünkü vahşi ancak mamasını veririm uzaklaşırım. kediler böyledir. bir kediyi kurtaracaksanız sahiplenin. kedi almakla sahiplenmek arasında çok fark vardır, alınan bir şeyi atmak kolaydır.

sitedizayn
sitedizayn

12859

tekrar yazmak istedim çünkü profiline baktım henüz çok gençsin, genç arkadaşım şunu söylemek istiyorum, kedi sahiplenmek ile çocuk sahibi olmak arasında bir fark yoktur, bir kedin olduğunda aslında bir çocuğun olur, çocuk bakmaya, büyütmeye hazır mısın ? :)
bu öyle bir çocuk ki bazen seni ısırır, bazen tırmalar, bazen yemek beğenmez, bazen hastalanır hemen veterinere koşturman gerekir, evde uzun süre yalnız bırakamazsın ve daha bir çok şey.
bir çok sorumluluğu vardır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR