Köpeğimin Parvo Olma İhtimali?

Irmaakk
Irmaakk

1114 Puan

5 aylık köpeğimde tavuk yedikten sonra ishal başladı, 3 gündür ishal vardı öncesinde de ishalleri oluyordu fakat maksimum 2 gün sürüyordu veterinerimizde iştahı ve keyfi yerindeyse getirmenize gerek yok geçer diyordu her seferinde, fakat bu sabah kustuğunuda görünce veterinere götürdüm, ateşi normal çıktı veteriner çok hafif kan gördüğünü söyledi ve parvo testi yaptı negatif çıktı, corona testi de yaptılar o da çok şükür negatif çıktı fakat bu testlerin %30 yanılma payı olduğunu söyledi. Kan testide yapıldı çok şükür gayet iyi çıktı sonuçları. Tavuğa karşı alerjisi olduğunu ve ciddi bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini söyledi. Şu an royal canin gastro mama ve lapharmanın neoflorasını kullanıyoruz, bugün damar yolu açıldı ve antibiyotik serum verildi ayrı olarak kusma kesici ve sanırım 2 farklı vitamin iğne yapıldı. Maksimum 2 güne dışkısı düzelmezse parvodan şüpheleneceğini söyledi. Bu ihtimali düşündükçe çok huzursuzlanıyorum fakat köpeğimin genel durumu gayet iyi gözüküyor. Sizce parvo olabilme ihtimali var mı ? Biraz uzun oldu fakat içimi dökmek istedim birazda. Çok korkuyorum bu miniğe bir şey olacak diye..

1 CEVAP

MelisRose
MelisRose

871

merhaba,


köpeğiniz için yeterli kontroller yapılış olarak düşünüyorum. endişeniz çok normal ve anlıyorum fakat hepimiz köpeğimiz ya ishal olduğunda yada kustuğunda hasta olduğunu anlıyoruz. ikisinin aynı anda olması ciddi bir enfeksiyona işaret.


ben de hemen hemen benzer süreçten geçiyorum. hem kusma hem ishal şikayeti ile gitmiştim ve 5 aydır bir tedavi sürecindeyiz. Gastro mama bağırsakların yükünü azaltacaktır ve prebiyotik de bozulan florayı düzenleyecektir. Atibiyotik tedavisi de uygulandığına göre bir süre gözlemleyiniz. kaka da az miktarda kan enfeksiyon yada ishal nedeni ile tuvaletini yaparken olan zorlamadan olabilir. eğer durumda bir toparlanma olmazsa yada kısa süreli bir toparlanma olursa lütfen ultrason ile bağırsaklara bir baktırın ve tekrar kan testinde ag oranını karşılaştırın. çünkü biz ultrason ile sorunu tam görebildik.
ve şu an normale döndük fakat artık gastro mama dışında mama yiyemiyoruz.


parvo beklediğinizden daha yıkıcı bir hastalıktır. kan miktarı gözle görülür derecede fazla olur, iştahsızlık, huzursuzluk, ani ve hızlı zayıflama, dehidrasyon görülür. köpeğinizi tuvalet, iştah ve enerji konusunda kontrol edin sürekli ve en ufak bir sorunda veterinerinizi arayınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 34 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR