Tuvalet Yonlendirmesi Konusunda Sorun Yasuyorum

Kopegimiz icin evde bir kafes sistemi kurduk fakat ne kadar sure gecerse gecsin disarda hareket ettikten sonra tuvaletini yapiyor ve pedine tesaduf yaparsa yapiyor yatagina da tuvaletini yapabiliyor bazen yapana kadar bekleyeyim ostiyorum ama ne kadsr bekletirsem bekleteyim cikinca yapiyor ve mama saatleri cok duzenli olmasina ragmen tuvalet saatleri birbirini hoc tutmuyor bu konuda nasil bir yol izleyebilirim bir de pedin ustune yatabiliyor bunun icin bir oneriniz olursa cok sevinirim simdiden tesekkurler

1 CEVAP

MelisRose
MelisRose

924

merhaba,


kafes sistemi en iyisi, yavru köpekler 6 aya kadar çiş tutmakta zorlanırlar ve tutma refleksleri tam gelişmez.
aslında çiş pedi koyarak yüzey eğitimi veriyoruz. o nedenle ilk başta kafesi komple ped ile kaplayın ve her tuvaletini pede yaptığnda ödüllendirin.
daha sonra kafesin yarısı ped yarısı yatağı olsun ve yine pede yönlendirin.


alanı genişleteceğinizde ilk önce bulunduğu odadan başlayın ce çıkmasına müsade etmeyin.
aynı zamanda odaya kolayca yetişebileceği her noktaya ped koyun. oyun oynarken de dikkat edin yer koklamaya başladığında hemen onu pede götürün ve ödüllendirin.


bu şekilde eğitim verebilirsiniz. fakat köpeğiniz sanırım border collie o nedenle ciddi anlamda eğitime ihtiyaç duyarlar. çünkü köpek ırkları arasında en zeki ırktır ve bu zeka eğitilmediği zaman köpeği ciddi bir strese sokar. o nedenle profesyonel bir eğitim aldırmanız şart.


sabırlı olursanız hepsini öğrenecektir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 78 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR