Royal Canin Fit 32 Kuru Mama Kullananlar Bir Bakabilir Mi?

Arietta
Arietta

2380 Puan

Arkadaşlar, son 4-6 aydır bu mamayı kullanıyorum kilo kontrolü için ve memnunum. Fakat son bir aydır kedimin su içmesinde bir artış gözlemliyorum. Mezun olduğum için evde daha fazla vakit geçirmeye başladım, belki o sebeple su içtiğini daha çok gördükçe öyle gelmeye başladı bana ama bilmiyorum, aşırı bir artış değil, ama normalde su içmemesinden şikayetçi olduğum için gözüme çarpan bir artış.
Fazla su tüketiminin böbrek problemlerinin bir göstergesi olduğunu da okudum, bu kullandığımız mamanın da protein oranı fazla, %32 idi yanlış hatırlamıyorsam. Proteini fazla mamalar böbreklerde strese sebep olabiliyormuş. Haliyle bunları bir araya getirince biraz pinpirikli bir kedi sahibi olarak kafama takıldı.
En kısa zamanda kan değerlerine baktıracağım bu sebeple, ama bu mamayı kullanıp da kedisinin su tüketiminde artış gözlemleyen ya da herhangi bir problem yaşayan var mı? Buraya da bir sormak ve fikrinizi almak istedim.

3 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

13126

ben bir ara fit32 aldım ama uzun süre kullanmadım kedilerim sevmedi, sokaktaki kedilere verdim bir şekilde bitirdim tekrar almadım tabi ki :) %32 protein oranı fazla değildir bunu kafaya takdıysanız gerek yok :)
bir çok kısır kedi maması protein oranları %38 - %46 arasında değişir.
proteinin kedilere bir zararı olmaz protein kedilerin ana besin kaynağıdır, etçil hayvanlardır. kedi yani sonuç olarak koyun değil.

Zumrutt00
Zumrutt00

900

%32 protein oranı normal fazla değil

Arietta
Arietta

2380

@sitesizayn anladıım yani normal diyorsunuz, tabii hani etçil sonuçta ama okuduklarımdan dolayı azıcık endişelendim, biraz da kafada kurdum :) teşekkür ederim yanıtınız için 💖

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 63 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.414 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR