İki Erkek Kardeş Kısırlaştırmama Sorusu

Yuki-Osela
Yuki-Osela

176 Puan

Merhaba,
5 aylık 2 erkek kardeş kedilerim apartman dairesinde yaşıyorlar. Bir kaç gün sonra kısırlaştırma randevuları var. Ancak halen bu durumu sindirebilmiş değilim. Bazıları kısırlaştırmazsan evin her yerine işemeye başlarlar diyor vs.


İkisi bir birleriyle çok iyi anlaşıyorlar, birisi diğerini 2dk görmese bulana kadar arıyor evde. Bir kez bile tartışmadılar. Osela yani gri kedi biraz baskın bir karakter, diğeri ise daha çekingen ve terbiyeli.


Herneyse, şimdi ben bu iki kediyi kısırlaştırmasam olmaz mı? Yani kısırlaştırmadan apartman da beslemenin bir yolu yok mu? Hiç mi bir yolu yok. Kısırlaştırma sonrası karakterlerinin ve enerjilerinin değişmesinden korkuyorum.


7 CEVAP

Gizemaltnts
Gizemaltnts

336

Bildiklerime dayanarak söylüyorum tabi hekimler daha iyi bilirler ama 8 aydan önce kısırlaştırmak biraz tehlikeli ve daha önce erkek kedi bakmış biri olarak söylüyorum kısırlaştırmadıgınız sürece çok ağır bir koku oluyor ve sağa sola işeyip koku bırakmaya başlıyorlar durum çok can sıkıcı oluyor bu sefer ayrıca kısırlaştırılmadıgı sürece enfeksiyon riski gibi bir çok riskle karşı karşıya kalıyorsunuz 🥺

rabiaesim
rabiaesim

891

veterinerimiz 7.ayda kısırlaştırdı hatta geç kalmışsınız dedi. 5 yaşında idrar sorunları başladı 7 aydır sondalar ameliyat idrar kokusu o biçim. kedinin çektiği acı cabası. 1 yaşından önce kısırlaştırmayın ne olur. erken kısırlaşında idrar yolları dar kalıyormuş sonra da kristal oluşursa onu dökemiyorlar.

aslihan_e
aslihan_e

131296

5 ay erkek kediler için çok erken, neden bu kadar erken yaptırıyorsunuz? Kısırlaştırmadan olmaz ama acele etmenize de gerek yok.

Yuki-Osela
Yuki-Osela

176

@aslihan_e veterinerim 6. Aydan itibaren cinsel işlevlerinin başlama olasılığının olduğunu ve bu süreç hiç başlamadan kısırlaştırmanın daha iyi olacağını söyledi. Galiba o duygu/psikolojiyle tanışmalarına fırsat vermeden bitirmek istiyor

aslihan_e
aslihan_e

131296

O duyguyla karşılaşsalar da çok geciktirmezseniz bir şey olmaz merak etmeyin. Erken kısırlaştırma sokak hayvanı nüfusunu kontrol altına almak için teşvik edilen bir şey, sizin kedilerinizi riske atmanıza gerek yok. İleride erken kısırlaştırma nedenli kristal problemi yaşayabilirler ve kemikleri de kırılmalara daha açık oluyor.

cemremio
cemremio

2579

Bencede biraz erken sanki ama kısırlaştırmadan inanın asla olmaz. Sürekli strese girerler, bağırıp çağıracaklar, sırf bu yüzden kavga edebilirler, ilk fırsatta evden kaçmaya çalışacaklar , çiş en basiti bence

Minminik
Minminik

14213

sorunu olmayan kedi için 5 ay erken ama çok geçede bırakmamak lazım, bizimkinin agresyon sorunu olduğu için 6 yada 7 aylıkken kısırlaştırmak zorunda kaldım, koku bırakmayı alışkanlık edinmeden kısırlaştırın, kısırlaştırmak kedinin ömrünüde uzattığı söyleniyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 119 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.410 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR