Kedim Sürekli Miyavlıyor

Kedimia13
Kedimia13

565 Puan

Biliyorum kedinin miyavlamasından daha doğal bir şey yok. Oyun istemiyor, mama istemiyor, su istemiyor, herhangi bir sağlık sorunu yok, tuvaleti de temiz ama sürekli miyavlıyor. Serbest beslenme yapıyoruz maması suyu her zaman taze ve dolu, oyun saati geldiğinde oynatmaya çalışıyorum 5.dakikadan sonra yatıyor oynamıyor ben oynuyorum o beni izliyor resmen. Evde kendi halinde oynayacağı çeşit çeşit oyuncaklar da var yüzüne bakmıyor. Çişinde, kakasında, yemesinde, içmesinde sorun yok fiziksel bir sıkıntısı yok daha bir kaç gün önce aşıya gittik veterinerimizin dikkatini çeken anormal bir durum da yok. Neden miyavlıyor gerçekten anlayamıyorum. Kızgınlığa girdiğini de düşünmüyorum daha 4 buçuk aylık erkek. 2 aydır bizimle. Normalde yalnız kalınca bu kadar miyavlardı yalnız da kalmıyor hatta yanımdan gidip başka odada miyavlıyor. İlgi istiyor desem ne kendini sevdiriyor ne kucakta duruyor. Kucak zaten sevmediği için kucağımda oturtmaya da zorlamıyorum. Bir öneriniz veya tavsiyeniz varsa lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

14 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131296

Fotoğrafını atar mısınız, kızgınlığa girecek olgunlukta mı bakalım

BLCNuray
BLCNuray

769

Her kedinin kendine has kişiliği oluyor sizin kedinizinde kişiliği fazla konuşkan olabilir. aksine benim kedim hiç konuşmaz.

Kedimia13
Kedimia13

565

Miyavlayınca dikkat çektiğini öğrenip alışmasın diye görmezden gelmeyi tepkisiz kalmayı da denedim ama o zaman daha çok miyavlamaya başlıyor. Biz tepki vermesek dakikalarca miyavlıyor en son dayanamayıp tepki veriyoruz mecburen. Hiç tepki vermesek saatlerce miyavlayabilir gibi geliyor bazen.

sitedizayn
sitedizayn

13126

@aslihan_e fotoğraf atamaz ilk başlık açarken foto ekleniyor ancak yeni başlık açması gerek

sitedizayn
sitedizayn

13126

benim 4 yaşını geçmiş sarman kedim lokuma çok benziyor :) canı sıkılınca bağırır çağırır hadi oğlum gel oynayalım dersin bir iki hareket yapar durur yine bağırır :)
çoğu zaman insanı deli eder ama ben yinede seviyorum. kedilerin çoğu zaten kucak sevmez sarılmayı falan hiç sevmezler nefret ederler ama işte biz insanlar kedilerden daha tuhaf olduğumuz için saçma sapan şeyler yaparız.
bence kedinizde bir sorun yok 6. ayı geçince hemen kısırlaştırın. anlattıklarınıza göre bence kediniz çok sosyal bir kedi. bu kadarcık bilgi ile bir sonuç çıkarmak belki saçma olabilir ama ben kedinizin çok sosyal bir kedi olduğunu düşünüyorum. kısırlaştırdıktan sonra yanına bir yavru kedi alsanız çok iyi anlaşabilirler.

Zumrutt00
Zumrutt00

900

bazı kediler daha çok miyavlıyor miyavlamak için miyavlıyordur belki :)

Kedimia13
Kedimia13

565

Bir öneriniz veya tahmininiz varsa yazacaktım yanlış yazmışım

Kedimia13
Kedimia13

565

@aslihan_e Drive linki atmaya çalışacağım. Geçen hafta 2,5 kiloydu şu an 3 e yaklaşmış 3 kilo olmuş bile olabilir

Kedimia13
Kedimia13

565

@sitedizayn kucakta durmayışını istediği şeyin ilgi olmadığını belirtmek için söyledim 😅 kucağıma almadan sevmeye çalıştığımda bile en fazla 10 saniye sürüyor 😄 hoşuna gidiyor gırlıyor sürtünüyor yerlere yatıp karnını okşatıyor falan sonra bir anda ısırıp kaçıyor zaten. Yani ilgi sevgi istiyordur diyenler olabilir diye peşinen cevap vereyim istedim 😅

aslihan_e
aslihan_e

131296

Çocuklar da hormonlu gıda yediği için erken ergenliğe giriyor ya, sizinkinde de öyle olabilir. Şimdi tam olarak ne istediğini bilmez ama hormonları etkiler. 5 aylık gibi de durmuyor hiç, 6-7 aylık bir kedi görünümüne gelmiş maşallah. Benim kedim de öyle küçükken bağırır dururdu, sonra zamanla tam kızgınlığa dönüştü. Dendiği gibi arkadaşı olsaydı onunla oynar sıkılmazdı pek, bazen oyuncaklarından sıkılınca yüzüne bakmıyorlar. Ay bir de 4,5 aylık yazmışsınız pardon. Doğumunu gördünüz mü, emin misiniz? Bazıları satarken falan ayını küçük söyleyebiliyor. En azından beş aylık derdim ben.

Kedimia13
Kedimia13

565

@aslihan_e doğumunu görmedik ama annesinden de erken ayrılmış galiba. Bizden önceki sahibi bakamıyoruz kokuyor dışarıya kakasını yapıyor vs diyerek geri vermek istemiş aldığı yere (yani daha tuvaletini bile doğru düzgün öğrenemeden ayrılmış büyük ihtimalle) aldıkları yer bize bakar mısınız diye sorunca kabul ettik. Satın alma durumu yok aslında zaten aldığımız kişiler tanıdığımız kişiler. Tahminime göre 1 aylıkken annesinden ayrılmış bize geldiğinde de 2 aylıktı ama bize verirken 3 gün sonra 3 aylık aşısı(iç-dış paraziti kast ederek) var demişlerdi doğum günü 13 Mayıs demişlerdi. Aşısını, ayını yanlış hesapladılar diye düşünüyoruz. Şimdiye kadar 3 veteriner gördü hiç biri de ayına göre büyük duruyor doğum gününden emin misiniz demedi. Hatta ilk geldiğinde kendini temizlemeyi bile bilmiyordu yeni yeni öğrendi diyebilirim 😅

aslihan_e
aslihan_e

131296

Demek ki hızlı gelişmiş maşallah

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 114 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.410 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR