Kedim Mamasını Çiğnemeden Yutuyor

MrScofield
MrScofield

166 Puan

Scottish fold cinsi kısır dişi kedim var son zamanlarda mamasını çiğnemeden yutuyor ve bu yüzden günde 1 kere yediği mamayı bütün halde kusuyor. Bunun için 2-3 farklı veterinere götürdüm tahliller yapıldı ama herhangi bir hastalık bulunmadı. Yavaş mama yeme kaplarından kullandım onuda redetti hiçbir şekilde mamasını yemedi son zamanlarda mamasını parçalayarak ezerek vermeye başladım kusma sorunu ortadan kalktı ama buda tam bir çözüm olmadı başka tavsiyeleriniz varmı bu konu hakkında ?

7 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

13160

benim sarman kedim biraz oburdur sevdiği bir mama olunca deli gibi yer yutar bazende yediklerini çıkarır, ben karışık mama vermeye başladım yani taneleri değişik büyüklükte ve sorun çözüldü, bizde böyle oldu yani isterseniz sizde deneyin.

Poki
Poki

1433

Derin olmayan yassı orta boy bir kaba, öğünlü şekilde (eğer siz evdeyseniz ya da evde gün içinde bakabilen birisi varsa) diyelim ki 60 gram yemesi gerek günde, o zaman (tepeleme bir yemek kaşığı 15 gram civarında) 4 öğün olarak veriyorum. Az ve yassı yerden yediği için taneyle yiyor, midesine gerekenden fazlasını da almıyor. Sadece uzun süre aç bırakmamaya dikkat etmeniz gerekiyor durumda. eğer size uygun olmazsa başka arkadaşlar yardımcı olabilir belki

sitedizayn
sitedizayn

13160

royal canin sensible bu mamanın taneleri 3 farklı boyutta, proplan somonlu, bonacibo kuzulu hepsini karıştırıyorum toplamda 5 değişik mama tanesi oluyor ben bu şekilde aşırı şekilde yutmasına ve kusmasına engel oldum, şu anda bir sorunumuz yok.

aslihan_e
aslihan_e

131313

Sizin kedileriniz kuru mamayı çiğniyor mu? Benimkiler hep direkt yutuyor, arada sadece bir iki tanesini çiğniyorlar. Hiç kusma da yaşamadık.

Zumrutt00
Zumrutt00

915

sindirime yönelik bir mama

Zumrutt00
Zumrutt00

915

iki mama kabını yan yana koyun. mamayı iki kaba ayrı ayrı dökün. öğün sıklığını artırın. mamayı az az koyun. örneğin 10 adet bir kaba 10 adet diğer kaba şeklinde bir deneyin isterseniz

sitedizayn
sitedizayn

13160

doğada büyük küçük farketmez kediler çiğnemez yutarlar, ağız ve diş yapıları çiğnemek için değil koparıp yutmak için evrimleştirmiştir.
bizler evlerimizde kedilerle yaşıyoruz ama aslında bu hayvanlar tutsak olarak bizimle kalıyor. seçme şansları yok ama bizlerde mümkün olan en iyi beslenme neyse onu yapmaya çalışıyoruz.
sarman kedim lokum 4 yaşını geçti ve onu kurtarmasaydık 4 yıl önce ölmüş olacaktı çünkü yaralıydı bir arabanın tekerine sıkışarak ağır bir yara almıştı, bunların hepsi aslında bir bakış açısı olabilir ben lokumu kurtardık diye şunu yiyeceksin bu mamayı yiyeceksin falan hiç düşünmedim kedinin doğası neyse o şekilde beslemeye çalıştım ve o şekilde devam etmaya çalışıyorum. kedimin cinsi cinsiyeti falan nedir düşünmedik çünkü o anda tek düşüncemiz bir can kurtarmaktı, sizinde kediniz melez bir kedi ve ne olduğunu düşünmeyin sevdiği mama neyse verin yesin mutlu olsun ki sizde mutlu olacaksınız :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 44 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.437 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR