British Shorthair

sitedizayn
sitedizayn

13761 Puan

soru cevap bölümünde şu anda kedisini kaybetmek üzere olan bir arkadaş gördüm buraya yazacaklarımı orda yazmak istemedim zaten kötü ve acı bir durum.
British shorthair kedilerde genetik olarak böbrek hastalıklarına ve üriner sistem hastalıklarına yatkınlar, british shorthair yada scottish fold gibi cins bir kedi sahipleniyorsanız bu kedilerin bir çok genetik hastalıklarını olduğunu bilmeniz gerekir. örneğin scottish fold ingiltere ve fransa da üretimi yasaklanmıştır. British shorthair ülkemizde de popüler bir ırk ama aynı zamanda genetik hastalıklardan dolayı kayıpların olduğu bir ırk. hepsi hasta olacak ölecek diye bir şey yok ama çoğunluğu genetik hastalıklardan ölüyor. yazık değil mi bu hayvanlara ? üstelik popüler olduğu için para için üretiliyor para ile satılıyor.
para için genetik hastalıkları olan hayvanlar üretiliyor ve bir çoğu zaten ölüme mahkumlar.

4 CEVAP

Maalesef çok haklısınız, bir de ben kediye masraf yaptım eşyalar aldım onların parasını öderseniz veririm diyen üstü kapalı satan insanlar var. Bizim Sokaktan bulduğumuz Korat cinsi bir kedimiz vardı yavruladı abimden bir yavrusunu istedim ama bir türlü vermedi, kardeşlerinden ayırmak istemedi. O zamanda sevgilim olan şahıs ben sana kedi getiririm üzülme dedi. Ben çok istediğim için satan kişilerden alma dedim sahiplenelim dedim. Bu yalancı sahiplenicez sadece kediye masraf yapmışlar eşya almışlar onların parasını ödeyin diyorlar dedi ben de saf salak inandım. Sonra satın almış aslında. Biz bununla başka konulardaki yalanları ve ortadan kaybolmaları yüzünden ayrıldık. Sonra bu iki defa bana yazıp satın aldığım kedimi bana geri ver, sen onu çaldın, polisle kapına gelicem şimdi polise gidip hırsız olduğunla ilgili şikayette bulunucam dedi, evine geliyorum anneni abini aricam dedi tehditler… böylelikle satın alınmış bir scottish straight kedi sahibi oldum. Cins kedi istemiyordum çünkü hastalıkları yüzünden hep yatmaları beni kahrediyor ve yavrum bende 50 gündür var bana alışmış sırf o zaman beni etkiyecek diye belki çocuğu bana getirdi sandi ki onun gibi satın alınmış nesne muamelesi yapıcam. Bir de ben aldım geri ver dedi. Vermedim bende. Ona çok iyi bakıyorum ama inanın sanırım 10-20k bişi ödediğini tahmin ediyorum. Hayvanları doğurtup masraf yaptım ama evde bakamicaz çocuğumuzun alerjisi var diyip satıyorlar.

sitedizayn
sitedizayn

13761

@bebisimpamuk bir şekilde kedi şu anda sizde şu anda yapmanız gereken o kediye en iyi bir şekilde bakmanız olacaktır, bu arada polisi boşverin kedi için kimse kapınıza gelmez :) insan için bile zor geliyorlar :) kedinize iyi bakın lütfen o sadece bir kedi değil sizin çocuğunuz, sizin yavrunuz, cinsi ne olursa olsun. sonuç olarak olan olmuş yapacak bir şey yok, sizin sevginizle ilginizle uzun ve sağlıklı bir yaşamı olsun dilerim.

Evet en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum, yatkın olabileceği hastalıklara önlem almaya çalışıyorum. Engelledim annemden yazdı aradı ordan da engelledim en son abini aricam dedi ama ses çıkmadı. Şu an annemle onu çok seviyoruz dün gene üçümüz yatakta uyuduk. Çok sevildiği bir evde. Bizim bebeğimiz kendisi. Ama bu hayvanları üretip satan insanlar vicdansız.

sitedizayn
sitedizayn

13761

çok güzel bir aile olmuşsunuz :) gerisini boşverin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 98 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR