Teşhisi Konulamayan Dermatit

gumo48
gumo48

166 Puan

Merhaba. 1 senedir her türlü tahliller neticesinde teşhisi koyulamayan ve asla geçmeyen bol kaşıntılı, deride kızarlıklık ve kabuklanma şikayetlerimizin sonucunda her veteriner apoquel kullanmamızı öneriyor. Bu ilacı denediğimizi ve yan etkisi gördüğümüzü söyleyince kortizon veya cytopoint yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu sorunu bu tedavi yöntemlerinden bağımsız çözmenin bir yolu yok mudur? Problemimiz çözülsün derken bu tedavi yöntemleriyle başka sıkıntılar çıkmasından korkuyorum.

2 CEVAP

Mini2019
Mini2019

12359

Maalesef genelde çözümü yok. En son gittiğim prof. Bununla yaşamayı öğren dediğinden beri öyle yapmaya çalışıyorum.


Kaşıntının patlama dönemlerinde, kaşıntıdan kendine yaralar açtığında kortizon yaptırıyorum ama 10 gün sonra yine kaşınıyor.


Bir tek çiğ beslemeyi ve antidepresan denemedim. Bunun dışında yapılacak hemen her şeyi yaptım.


Apoquel masum bir ilaç değil. Zaten köpekler için üretilmiş. Kortizon gibi çalışan ama kortizon olmayan bir ilaç. Yani Bağışıklığı baskılıyor böbrekleri ve karaciğer yoruyor falan..


Ben tüm alerjenlerle bağlantısını kesmeme rağmen kaşıntısını durduramadım. Artık tamamen bir takıntıya dönmüş durumda.

Ecusaa
Ecusaa

407

İyi günler ben de kedimi aldığımda mantar enfeksiyonu olmuştu hatta sonradan beni çizdiği ya da ısırdığı yerlerde bende de ailemde de mantar çıktı cildiyecinin verdiği kremler falan filan hepsi boş 2 hafta kullandım hiçbir şey olmadı ama öyle bir çözüm önerisi buldu ki veterinerim 2 günde kendi cildimdeki kaşınan yaralar kedimde ki mantar gitti lütfen gidip eczaneden gargara dediğimiz klorobeni satın alın ve rica ediyorum muadil olmasın sadece kloroben gargarayı alın diğerleri etki etmeyecektir aldıktan sonra makyaj pamuğuna damlatın ve mesela ben de olan bölgeye yani kendinizde oluştuysa bastırarak hatta kanatarak pamukla sürtün 2 3 gün deneyin hemen etkisi görülecek ve gidecek kaşıntı da pul pul olması da mantar da kedi için de aynı pamukla biraz bastırarak sürün yani aklınıza her geldiğinde ovalayın zaten olan bölgelerde kediler de tüy dökülmesi görülür geçmiş olsunnn

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 70 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR