Sokak Köpeklerinin Kesin Yiyeceği, Hesaplı Mama Bilen Var Mı?

aslihan_e
aslihan_e

132044 Puan

Bölgemize iki sokak köpeği yerleşti ve aşırı uslular. Ben normalde baktığım kedileri öldürdükleri için köpeklerden soğumuştum, geçmişte çok köpek bakmamıza rağmen, bunlarsa kedilere hiç zarar vermiyorlar. Şimdi onlara mama almak istiyorum ama yemeyecekleri bir şey alıp boşa gitmesini istemiyorum. Önerisi olan paylaşırsa sevinirim. Bizim rahmetli köpeğimiz sebze de yerdi, bunlar et yağlıysa onu bile yemiyorlar. Seçiciler bayağı.

14 CEVAP

tommyse
tommyse

10484

sokak canları için bonnie ve enjoy kullanıyorum yani rotasyonlu şekilde... tüketilmediğini görmedim buna eklemek gerekirse mystic ve la vital kesinlikle iş görüyor hem kedi hemde köpek maması olarak yemeyen çok nadir çıkıyor. ne olursa olsun çer çöp yemektense verilen her türlü protein,yağ & karb iş görüyor. alınmaması olarak whiskas ve goody alınmamalı + renkli mamalar gerekmedikçe tavsiye etmem son olarak protein çeşidi olarak tavuklu dışındakileri almaya çalışıyorum bu konuda özellikle balıklı, somonlu, biftek, kuzu gibi önceliklerim bunlar 🫶🏼

sitedizayn
sitedizayn

13758

kedi ve köpek mamaları arasında pek fazla fark yok kedi mamalarına taurin ekleniyor, köpek mamalarında karbonhidrat daha fazla oluyor, köpeğim olsaydı kedi maması ile beslerdim, nd köpek mamalarınada taurin ekliyor zaten petlebiden ne zaman siparişim olsa nd mini ırk köpek tester mamalarıda alırım kedilere veririm. diğer çeşitler iri taneli. köpeklerde aslında etçildir ama zaman içinde karbonhidratları kedilere göre daha fazla tüketmeye ve tolere etmeye başlamışlar arada çok fazla bir fark yok. bu arada evdeki kedilerimde nd köpek mamalarını seviyor :) ama sokaktaki canlar faydalansın diye testerleri onlara veriyorum. içiniz rahat olsun kedi mamalarını köpeklere verebilirsiniz. geçen yıl bir sokak kedimi öldürmüş olsalarda denk gelince yinede besliyorum. doğa kanunları bazen biz insanlar için tuhaf olabilir ama gerçek. belgesellerde köpek öldüren büyük kedilerde gördüm yapacak bir şey yok.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Teşekkür ederim

sitedizayn
sitedizayn

13758

şu anda mevcut olan kedi mamalarınızdan deneyebilirsiniz, kedi mamaları biliyorsunuz köpek mamalarına göre daha çok protein içeriyor, benim bölgemde köpek çok az pek fazla görmüyorum ama denk gelirsem sokak kedileri için aldığım bonacibo kuzulu mama veriyorum iştahla yiyiyorlar.

aslihan_e
aslihan_e

132044

İnternette kedi maması yerse sağlığı bozulur, kusar falan diyor, ben de korktum açıkçası. Öyle ise kedi maması verebilirim, sağolun

sitedizayn
sitedizayn

13758

aklıma gelmişken yazayım üst katımızda bir pekinez köpek var komşum mama almayı unutmuş gece geç saatlerdi beni aradı bende o anda olan kedi mamasından verdim afiyetle yedi :)

Derya25__
Derya25__

198

Canim ben köpeğe almıştım köpek maması ama yemediler kedi mamalarını daha çok yiyorlar değiştirip kedi maması almıştım

Seyma6390
Seyma6390

123189

Ben senelerdir enjoy kuzulu olanı kullanıyorum çok severek yiyorlar.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12513

malesef sokak köpüşleri eğer açlıktan ölmüyorsa köpek mamasını pek tercih etmiyorlar. babam bizim sokaktakine birkaç çeşit aldı yediremedi, aç kalırsa kedilere kızıp onların mamasını yiyor. bizimkiler ona evde mama yapmaya çalıştı internetteki tariflerle onu da yemedi

aslihan_e
aslihan_e

132044

Az önce kedi maması götürdüm yemediler, biri mama kabını ağzına alıp mamaları yere fırlattı, resmen bunu yemem diye sitem etti, bilerek döktü. Halbuki kedilerim severek yiyor o mamayı.

sitedizayn
sitedizayn

13758

bonacibo tester gönderiyor ama kargo ücreti oluyor yinede inceleyebilirsiniz, birde açık mama deneyebilirsiniz örneğin 100 gr çeşitler alabilirsiniz.
kedilerim için almayı düşündüğüm mama olduğunda yakındaki petshoplara bakıyorum açık varsa 50-100 gr alıp deniyorum, açık köpek maması çeşitleride vardır mutlaka.

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2982

Bölgemizde ki gönüllü beslemecilerin hepsi köpüş marka mama ile besleme yapıyor çok severek yiyorlar diye de sürekli paylaşıyorlar.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Ya dün köpekleri beslerken birden sinirlenip kedilere saldırdı biri, neyse ki kediler kurtuldu ama kedilerin yüzünden oldu, hayvanın ağzına gireceklerdi neredeyse, hayvan önünden mamayı almalarına seslenmedi, ben de bitince tekrar vermedim kıskançlık olmasın diye ama iki kedi ısrarla köpeğin ağzını falan kokladı, ayaklarının altına girdiler, kedileri de gönderemedim çok inatçılar, başları belaya gidiyordu. Şuan beslemeye korkuyorum açıkçası. Ortada kedi yokken verdim mamayı, koşup geldiler birden. Köpek hiç karışmazdı kedilere, oradaki akıllı oturan kediyi de hiç rahatsız etmedi ama hayvanın aklına da güven olmaz ki işte. Çok hızlı kovaladı, kıl payı kurtuldular, yakalasa zarar vereceği belliydi. Aylardır buradalar hiç görmedim kedilere zarar verdiklerini. Benim psikolojimi bozacaklardı.

aslihan_e
aslihan_e

132044

Tamamdır teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR