3.5 Aydır Geçmeyen Kedimdeki Mantar İçin Daha Ne Yapabilirim

Herkese selamlar kedimiz Blue Point cinsi erkek kısır.
28 Mayıs 2024 günü kedimize kuru FİP teşhisi konuldu( ALB/GLOB 0.4 çıktı ) belirtiler(yemek yemede azalma, ani zayıflama, sarılık başlangıcı , hareketsizlik, gözlerde akıntı, hırıltılı nefes alma, tüy renginin değişmesi, karında sıvı birikmesi. vs.) Araştırmamız sonucu karar verip hemen EİDD kapsül tedavisine başladık.
45 gün boyunca 1.5 kapsül sabah akşam olarak. Tedaviye başlayalı 1 hafta bile dolmadan hemen etkisini görmeye başladık. ilerleyen zamanlarda kedimizin iştahı açılıp kilo almaya başladı. sarılık bitti. karnındaki sıvı da tamamen gitmişti her şey çok iyi giderken tedavinin 30. günün de kedimizde mantarlar çıkmaya başladı. kapsülü aldığımız kişi bu mantarın ilacın yan etkisi olduğunu eğer mantar varsa kedinizde hemen Ecosin tablet tedavisine yapmamızı söyledi.Doğru bir şekilde yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık 15 günde 3 kez denedik. FİP kapsül tedavimiz toplamda 60 gün sürdü. test yaptırdık ALB/GLOB 0.7 'ye çıkınca bundan sonra artık kapsül tedavisine gerek kalınmadığı sadece 1 ay boyunca kedimize sıkı bir gözlem yapmamız gerektiği söylendi. extra olarak 3 ay boyunca içinde lysin ve beta glukan olan ürünleri vermememiz gerektiğini söylediler. şuan 3 ayı doldurmamıza çok bir zaman kalmadı ama kedimizde bu mantarlar hiçbir şekilde geçmek bilmiyor. yaklaşık 3 aydır kedimizin mantarı ile uğraşıyoruz bu zaman içerisinde bir çok kez tekrardan Ecosin tablet denedik ama işe yaramadı. Bunların dışında Travazol krem, Baticon , özel şampuanlar, D.R animal ürünleri vs. hepsi denendi ancak mantarı bir türlü durduramıyoruz. şuana kadar sadece Travazol kremin işe yaradığını gözlemledik ancak onunda olan mantarı iyi yaptığı gördük sadece. yani yeni mantar oluşumunu engelleyemiyor. Önerisi ve ya çözüm sunucak bir arkdaşımız olursa çok seviniriz


3 CEVAP

Ecusaa
Ecusaa

407

İyi günler ben de kedimi aldığımda mantar enfeksiyonu olmuştu hatta sonradan beni çizdiği ya da ısırdığı yerlerde bende de ailemde de mantar çıktı cildiyecinin verdiği kremler falan filan hepsi boş 2 hafta kullandım hiçbir şey olmadı ama öyle bir çözüm önerisi buldu ki veterinerim 2 günde kendi cildimdeki kaşınan yaralar kedimde ki mantar gitti lütfen gidip eczaneden gargara dediğimiz klorobeni satın alın ve rica ediyorum muadil olmasın sadece kloroben gargarayı alın diğerleri etki etmeyecektir aldıktan sonra makyaj pamuğuna damlatın ve mesela ben de olan bölgeye yani kendinizde oluştuysa bastırarak hatta kanatarak pamukla sürtün 2 3 gün deneyin hemen etkisi görülecek ve gidecek kaşıntı da pul pul olması da mantar da kedi için de aynı pamukla biraz bastırarak sürün yani aklınıza her geldiğinde ovalayın zaten olan bölgelerde kediler de tüy dökülmesi görülür geçmiş olsunnn

Minminik
Minminik

14307

merhaba, arama fasilitesinde tonla soruda güzel cevaplar var onlarada göz atabilirsiniz benim sorularda gördüğüm mantar için önce bağışıklık sistemini yükseltilmesi bu konuda birşey yapıldı mı, ek olarak en çok gördüğüm top kekik suyu ile pansuman denenebilir, çok geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir.

Merhaba
Bağışıklık sistemini güçlendirici, içinde lysin ve beta glukan olan tedavi ve ilaçları 3 ay boyunca kullanmamamız gerektiği söylendi kapsül tedavi sonrasında.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 223 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.119 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR