Kedi Aknesi İçin Ne Yapmalıyım

ilaydacakir
ilaydacakir

4143 Puan

Kızımın çenesinde birkaç gündür siyah noktalar var tüylerinden fark edemedim de ilk başladığı zamanlar. Birkaç gündür orayı sabunla yıkayıp temizliyorum (önceden veterinerin bu tarz şeyler için verdiği bi şampuan normal bi sabun değil yani).
Siyah noktalar temizlendikçe kızarıyor orası gördükçe üzülüyorum. Rahat temizlemek için oradaki tüyleri de kısalttım daha çok görebiliyorum kızardığını 😔 sarı kantaron yağı çok iyi geliyormuş diye iki gündür sürüyorum ama kokusundan rahatsız oldu çeneyi erişip yalayamıyor diye göğsünü yalaya yalaya bi hâl oldu.
Elma sirkesiyle su deniyor ama yakar mı her gördüğümü denemek de istemiyorum ne yapmalıyım veteriner de çok yakın değil bugün değil anca yarın götürüp sorabilirim😫 o da sırf satmış olmak için pahalı şeyler satar mı kullandığınız şeyler var mıydı ona göre bilgili gideyim de kandırılmayayım 😔

10 CEVAP

Kralnane
Kralnane

558

Ilayda bence batikon varsa onu sürebilirsin veterinere gidene kadar.

ilaydacakir
ilaydacakir

4143

Cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederimm.
Veterinere de gösterdim. Benzoik şampuan verdi bana deneme boyu onunla çenesini günde 3 defa falan yumuşak uçlu bi fırçayla yıkayacakmışım bastırmadan. Tırnağımla falan sıyırmama da gerek yokmuş fırçayla yumuşayıp çıkacakmış. Dün iki kere dediği gibi yaptım siyahlar azaldı bayağı. Kızarıklık falan kalıyor gece de bir damlacık sarı kantaron sürüyorum geçecek gibi.

sitedizayn
sitedizayn

13590

cyristalin, dr animal ve cleapet exlusive nano spreyler iyi geliyor 3 markada işe yarıyor yani. ben pamuğa sıkıp sonra uyguluyorum ihtiyaç olduğunda, sprey direk sıkınca kediler kaçıyor.

Miscatt
Miscatt

11417

Eczaneden kloroben marka ağız gargarası alın ama muadili olmasın bu marka olsun pamuğa dökün ve hafif hafif bastırarak bölgeyi silin hergün azalarak 3-4 güne tamamen geçecek biz böyle kurtulduk.
Geçmiş olsun.

sitedizayn
sitedizayn

13590

kloroben bende duydum ama içeriğini okuyunca vazgeçtim çünkü limon ve mentol aroması var kediler nefret eder. ayrıca yakıyormuş kedi fırlayıp kaçar. gargara yaparken yanma ve batma hissi olursa biraz seyreltin yazıyor. tatsız, kokusuz, yakmayan losyonlar bence daha uygun. batikon yakmıyor ama sadece kokusu var, ben kullanmıştım.

BerkeAksu
BerkeAksu

177

Cyristalin çok iyi bir sprey veterinerimde bunu kullanıyor bende satın aldım tavsiye ederim.

Pnrdogan
Pnrdogan

4424

Ben hafif sirkeli su ile silmistim

Dann
Dann

1192

vet.hekimin önerdiği bizim uygulayıp fayda gördüğümüz bir yöntem yazdığım.bir pamugu oksijenli suya batırın onunla silin bölgeyi iyice nemli kalsın. bekleyin, yumuşayınca oksijenli pamukla bu sefer temizlemek için silin, ufak kalanları tırnağınızla filan kazıyabilirsiniz.

Dilekyalcin
Dilekyalcin

328

Bizimde devamlı tetikleniyor alerjisiyle beraber daha da arttı oğlumda. cyristalin ile temizleyip batikon sürüyorum veterinerimiz böyle demişti batikon yara oluşmasını da engelliyor sizde batikon ile bi deneyebilirsiniz veterinerinize sorup

ilaydacakir
ilaydacakir

4143

Bi denerim batikonu da azıcık. Neye alerjisi var sizinkinin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 132 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR