Emziren Kedi Hamile Kalabilir Mi?

rufus
rufus

676 Puan

1 yaşındaki kedimiz nisan ayında 4 sağlıklı yavru doğurdu. Doğurduktan 5 hafta sonra bahçede bir kediyle çiftleştiğini gördük. Daha sonra diğer erkek kedi bahçeye gelip kızgınlık zamanındaki gibi sürekli miyavladı. 1 hafta boyunca kızımızın bahçeye çıkmasına izin izin vermedik sakinleşene kadar. Bu arada bebekler yaklaşık 2.5 aylık oldular ve hala emiyorlar. Emdikleri için memelerinden hamile olup olmadığını anlayamıyoruz. Karnının şişliğinden de anlayamıyoruz çünkü doğum sonrası karnnın yeni yeni toparlanmaya başladığını düşünüyoruz. O çiftleşmenin üzerinden 5 hafta geçti. Emzirdiği halde hamile kalmış olabilir mi?Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Veterinere götürdüğümüzde elle anlaşılabilir mi?

8 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Emzirdiği halde hamile kalmış olabilir fakat bir kere bu tecrübeyi yaşamış biri olarak gebe olup olmadığını ilk haftalarda anlayamayacağınızı bilirsiniz. Bu saatten sonra yapılacak şey, gözetim altında tutmak. Yani gebe kalmadıysa tekrar çiftleşmesin. Arka arkaya doğum hiç sağlıklı olmaz. Eğer içinize sinmiyorsa veterinerde test yaptırın.

Heiter
Heiter

115202

En doğrusunu düşünmüşsünüz. Ben hiç veterinerde gebelik testi yaptıramadım fakat kan testi yapıyorlar diye biliyorum. En kesin sonucu öyle öğrenebilirsiniz. Eğer sonuç negatif çıkarsa kısırlaştırma operasyonunu yaparlar hem. Yavrular asgari emme süresini doldurmuşlar aslında. Yani sadece mama ile beslenebiliyor olmalılar. Sizin yerinizde olsam veterinerde testi yaptırır ve gebe değilse kısırlaştırırdım.

goknur
goknur

18247

Veteriner elle de kontrol edebiliyor yavru varmi diye. Bize sayi bile soylemisti. Ayrica o yavrular artik rahatlikla kuru mama yiyebilirler.

rufus
rufus

676

2 yavrumuzu sahiplendirdik 2 tanesi kaldi onlar da kuru mama yiyorlar genellikle ama gunde 1-2 kez de annelerini emiyorlar. Anne kedi cok fazla emmelerine izin vermiyor emzirdiginde.
Memeleri de artik cok acik pembeye dondu ve eskisi gibi memelerinin etrafinda sut yok. 5 haftalik hamile kedinin memeleri daha kirmizi renk olmaz mi? Ve memeleri sutlenmez mi?
*5 hafta diyorum ama artik 6. haftanin 2. gunundeyiz.

rufus
rufus

676

Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. Tekrar dogum yapmasini istemiyoruz zaten kisirlastirmayi dusunuyoruz. Dogurur dogurmaz kisirlastirmak dogru olmayacagi icin bebeklerin sutten kesilmesini kizimizin da biraz toparlanmasini bekliyorduk ama boyle bir sey geldi basimiza. Veteriner nasil bir test yapiyor?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

evet

Kivil
Kivil

65

Benim de başıma böyle birşey geldi ne yapacağımı bilmiyorum kesimin yeniden doğum yapmasını istemiyorum kısırlaştıracaktım ama veterinerimiz yavruların sütten kesilmesi gerek dedi o yüzden kısırlaştırmadık büyük ihtimalle hamile ama hâlâ günde sık sık emziriyor ben hamile olduğunda yavrularını bile yaklaştırmıyor diye biliyordum ama doğru değil sanırım

rufus
rufus

676

Evet dogru degil:) Hamile olup olmadigini ogrenmek icin veterinere gittigimizde hamile oldugunu soyledi veterinerimiz. Kisa sure once dogurmus olsa da, emziriyor olsa da hamile kalabilirmis. Tekrar dogurmasini biz de istemedigimiz icin kurtaj yaptirdik, ardindan da kisirlastirildi. 2 ameliyat birden oldu yani. Toparlanmasi icin 3 gun veterinerde kaldi. 4 kediyi birden emzirirken hamile kalmisti simdi yaninda 1 kedisi var, dogurali 4 ay olacak ama hala emmesine izin veriyor. Bence en kisa zamanda guvendiginiz bir veterinerle gorusun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 35524 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR