Kedimin Isırma Problemi

Rayala
Rayala

210 Puan

Kedim 6 aylık küçüklükden hep ısırıyordu belki küçüktür diyodum son zamanlar pati atmaya başladı bide sevmeye çalışırken çok ısırıyo lütfen bir çözüm öneriniz varmı benim bu ilk kedim çok seviyoruz cezada vermiyoruz sadece olmaz diyoruz

6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

13590

elinizle oynamayın kedi oltası alabilir yada kendiniz yapabilirsiniz, sadece oynamak istiyor, elinizle ne kadar oynarsanız o kadar alışır. smokin kedim fazla temas sevmez kendini sevdirmez 3,5 yaşına geldi değişmedi. uyurken işte bir iki okşatır uzun sürmez hemen ısırır.

sitedizayn
sitedizayn

13590

iki kedimde yavruluk zamanlarında elimi kolumu parçaladı kanattı, özelliklede smokin ve zamanla bende huylarına alıştım onlara göre davrandım, uzun zamandır bir yerim kanamıyor :)
kedinizi tanımanız ve sizinde ona uyum göstermeniz gerekiyor, ben çözümü ancak o şekilde buldum. kediler tam evcil değillerdir vahşi birer avcıdırlar, 6 aylıkda olsa o vahşi bir avcı. küçük boy bir leoparla yaşadığınızı düşünün. bende iki kedi olduğu için oyunlarının ne kadar sert olduğunu görebiliyorum bazen tüyler havada uçuşur sanırsınız kavga ediyorlar.
smokin kedim bazen üstüme gelir yatar, masaj yapar, mırlar ve o anda bile sevmeye kalkarsam hart diye ısırır :) bende sevmiyorum ne yapayım.

Kedilerimiz doğası gereği yırtıcı ve etçil canlılardır. normal şartlarda doğası gereği avlanarak beslenmeleri lazım. önlerine her gün kendi satın aldığımız hazır mamaları koyduğumuz için avlanarak beslenemiyorlar. Bu yüzden atalarından miras kalan içindeki avlanma enerjisini atamadıkları için bazen kedilerimiz durup dururken saldırması, ısırması, bir anda sağa sola koşmaya başlaması(özellikle gece ve sabah erken saatleri) normal bir durumdur. En basit ve en doğru çözüm ise kedinizin enerjisini atacak aktiviteler yapmanız olacaktır. Kedilerimiz özellikle uçan ve sürünen hareketli nesnelere aşırı duyarlıdır. bir çok yerde satılan kedi oyuncakları ad almanızı da tavsiye ederim.

rabiaesim
rabiaesim

963

daha bir çocuk. ve çocuk kediler oynarken ısırır. kimisi daha oyuncudur o zarar vermek için değil oyun olarak yapıyor muhtemelen. benim kedim 5 yaşında hala böyle oynuyoruz :)

Rayala
Rayala

210

Öncelikle cevaplarnız için teşekkür ederim sahiplendiği ilk günde herşey aldık ona eşim çalışmıyor çokta ilgi gösteriyor oyunlar oynuyo tek odayada kapatmıyoruz evin tüm odalarına giriyo oyun amaçı değil kanatıyor bazen ne yapacağım bilemedim kimseye vermem atmamda ama çözüm arıyorum insan çocuğunu atamıyor

Zumrutt00
Zumrutt00

933

birinci önerim kedi oltası ile oynatmayı deneseniz günde bir kaç kere enerjisini atsın. hem daha çok küçük. ikinci önerim ısırdığında ciddi bir ses tonuyla hayır olmaz diyebilirsiniz. ama asla fiziksel şiddet olmamalı. üçüncü ve son önerim ısırmadığı zamanlarda yaş mama verin. ısırmadığı pati atmadığı sakin olduğu zamanda yaş mama verin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 111 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR