Karma Aşı İle İlgili

iamcanss
iamcanss

235 Puan

Anket

1 Karma bu yaş için yeterli
(0 oy)
2. Karma aşısı şarttır yaş farketmez
(4 oy)
Toplam (4 oy)

Herkese merhaba. Kedim 2.5 yaşında aşılarına geçen ay başladım. Her zaman gittiğimiz veteriner 2 adet karma aşının gereksiz olduğunu sadece 1 tane yaptırabileceğimi söyledi yaşından dolayı. Daha sonra bi Veterinere daha gittik ve kesinlikle 2 yapılması gerektiğini söyledi. Bende şu an ki fiyatlardan dolayı biraz düşünceliyim. İlk karma aşısını yaptırdım sizce ikinciyi de yaptırmalı mıyım? Kuduz aşısı var bundan sonraki evrede Tarım müdürlüğünde yaptıracağım onu ama gelen cevaba göre sırasıyla olacak. Teşekkür ederim şimdiden

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131606

Aşı modifiye canlı aşıysa Felocell, Purevax gibi, tek dozda gençlik hastalığına bağışıklık kazanabiliyorlar, Biofel marka gibi inaktif bir aşıysa mutlaka iki doz gerekiyor. Diğer hastalıklar için ise aşı ne çeşit olursa olsun, aşı konusunda araştırmalar yapan uzmanlar Herpes virüs, Calivirüs ve lösemi için mutlaka iki doz aşı gerektiğini belirtiyor. Ülkemizde veterinerler hâlâ neden insanları yanıltıyorlar anlamıyorum. Aynısı benim de başıma gelmişti, biri tek doz yeter diyordu öbürü yetmez diyordu. İki doz yaptırın, 1200 lira için hem diğer iki hastalıkta bağışıklık oluşturmayacağı için o ödediğiniz 1200'den de olmayın, hem kedinizin sağlığını riske atmayın hem de yarın kötü şekilde hastalanırsa tedavi için binlerce lira ödeyebileceğinizi unutmayın. Bir de o modifiye aşıysa hiçbir işe yaramayacak tek dozu, gençlik hastalığı kaparsa %98 ölüm riski var. Yavru kedi olsa zaten 2 dozu yaptırıyorsunuz, bir de üstüne 10 aylık olduktan sonra 1 doz da hatırlatıcı yaptırıyorsunuz, senede üç aşı olmuş oluyor. Hatta minik yavrulara ilk 3 doz sonra +1 doz önerilir. Sizinki 2 doz alacak sadece, sonra ister seneye yaptırın ister 2-3 yıl ara verin yaptırın, yine etkisi olur.

aslihan_e
aslihan_e

131606

Yetişkin kediye tek doz nasıl olur biliyor musunuz, kedi sokak kedisidir, barınak kedisidir, imkan yoktur, bir doz canlı aşı yaptırırsınız, en azından gençlik hastalığından ölmez dersiniz.

aslihan_e
aslihan_e

131606


  • " Bir de o ### inaktif aşıysa hiçbir işe yaramayacak tek dozu, gençlik hastalığı kaparsa %98 ölüm riski var. " Yanlış yazmışım.

iamcanss
iamcanss

235

@aslihan_e Gerçekten bu cevabınız beni tatmin etti. Çok teşekkür ederim 2 doz yaptıracağım

iamcanss
iamcanss

235

evet sordum biofellmiş yapılan aşı

sitedizayn
sitedizayn

13590

kedilerimiz yavruyken toplam 5 aşı yaptırmıştık 2 si karma aşıydı

dnz3434
dnz3434

600

Merhaba; peki 2 yaşını doldurmuş ama karma aşı geçmişi hiç olmayan bir kedi için ne önerirsiniz? Nasıl bir yol izlenmeli? Lütfen bilen arkadaşlarım beni aydınlatabilir mi? Tek doz, çift doz? Hangi aşı? Bu yaştan sonra yapılmasının bir sakıncası olur mu? Gençlik hastalığı her yaşta olabilir mi gibi? Teorik bilgilere ihtiyacım var.

aslihan_e
aslihan_e

131606

Tabi ki, gençlik hastalığı yaşa bakmaz. Yavru kediymiş gibi yapılacak aşıları. Bu yaştan sonra dediğiniz yaşı çok büyük değil zaten. Bir insan gibi düşünün, 30 yaşındaki insana da tetanoz aşısı yapılır. Veterinere gidince yönlendirir sizi ama tek doz falan derse kulak asmayın, iki doz yaptırın.

aslihan_e
aslihan_e

131606

Sadece kuduz tek doz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 84 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR