Kedinin Sık Sık Sondalanması Hakkında

rabiaesim
rabiaesim

963 Puan

merhaba kedim struvit kristali ile başladı sürece. sondalanmaktan pipi yara içinde olduğundan artık sondalanamıyordu ve dişileştirme ameliyatı oldu. yani pipi tamâmen kesildi ve idrar çıkışı bırakıldı. 6 ay kadar üriner mama kullandık ancak idrarı artık çok asidik olduğu için oksalat kristali başladı. bu kristali eriten mama da yok. ameliyatı olalı 2 ay oldu hala idrar çıkışı ara ara kapanıyor ve idrarı damla damla geliyor muhtemelen hem kristal hem de yapışmadan kaynaklı. ben bu süreçte çok tecrübe kazandım çünkü acik müdahale gerekti çoğu zaman. bulunduğum ilçede bu tedaviyi yapan vet yok memurum hep il ya da ilçe dışına götürmek zorundayız.
hergün sabah akşam mesane kontolü yapıp idrar durumunu anlayabiliyorum. idrar kesesini bulup sıkarak idrarını yaptırabiliyorum. idrar çıkışı damla damla olur ise sedasyon ya da narkoz vermeden sondayı takabiliyorum ve idrarı tamamen boşaltabiliyorum. bu dediğim uygulamalar 2 3 gunde oluyordu. ancak kedim sürekli tıkanmaya başladı mesela bugun 3 kere sondalamak zorunda kaldım. hayvan acı çekiyor farkındayız ancak biz yapmazsak vet yapacak ve anestezi alacak. en son anestezi aldığında 8 saatte uyandı çok korkuyorum anesteziden ve defalarca aldığı için artık böbreklerini yormak istemiyorum.
oksalat kristali zamanla kaybolabiliyor mu, bu şekilde gunde birkaç kez sondayı takmak zararlı mı? sondayı taktırın diktirin diye düşünebilirsiniz ama bunu defalarca yaptık artık ameliyat bölgesinin etrafı kırmızı bir et ve dikişler düşüyor hayvan da başlıkla ve sonda ile durmaktan strese giriyor. en az on kere sonda dikişi atılmıştır. veterinere sor diyebilirsiniz onlar dikişle dursun diyecek dikiş çıkacak tekrar tıkanacak biliyorum öyle oldu çünkü hep. benim kedim aylardır ilk defa oyun oynamaya başladı yeniden psikolojisini bozmak istemiyorum. ameliyat sonrası ve şimdiki halini fotoğraf olarak atıyorum.


1 CEVAP

rabiaesim
rabiaesim

963

güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 25 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR