Sokaktaki Kedilerin İç Paraziti

Cerenn53
Cerenn53

375 Puan

Sokak bu yaz doğmuş 10-20 tane yavru sokak kedisi var ve bazılarında iç parazit görüyorum onlar için ne yapabilirim? Ve mama olarak ne önerirsiniz?

3 CEVAP

ilaydacakir
ilaydacakir

4164

Petshoplarda iç parazit hapları satılıyor. Dış parazit damlasına göre daha uygun fiyatlılar. 1 hapı zaten ikiye kırıp vermeniz gerektiği için çok almanıza da gerek yok. Güvendiğiniz bir petshopa danışın kedilerin tahmini kilosunu söyleyerek belki hapı 4e kır bile diyebilir

SevimliCadi
SevimliCadi

108301

Ense damlası en eykilisi olur ancak hapa göre hem pahalı hem de uygulaması riskli... Yavrular oynarken birbirini ısırır, yalarsa veya anneleri yavruları yalarsa zehirlenebilirler. Yutturabilirseniz, en iyisi hap olur. Veteriner kliniklerinden temin edebilirsiniz.


Yavrular için genelde hapın çevreği veriliyor. Ancak yavruların kaç aylık olduğu da önemli. 2-3 aylıktan büyük olmalılar diye biliyorum.


Mama için de Econature veya Mystic'in kitten olanını öneririm. Bizim sokaktakiler Mystic'i daha çok sevmişti ancak Econature'e göre Mystic bir tık daha pahalı. İçerik açısından ise Mystic daha kaliteli. O nedenle alabilirseniz Mystic'i tavsiye ederim.

aslihan_e
aslihan_e

131618

Eczaneden bir kutu Andazol 200 mg (89,15 TL), bir kutu Yomesan (64,76) alın, ikisinden de çeyreğin yarısı olacak şekilde bölüp sevdikleri bir şeyin içine saklayıp yutmalarını sağlayın. Her yavruya ayrı ayrı yedirin hap saklanmış yiyeceği ki karışmasın. 3 hafta sonra mutlaka kalan hapları bölüp yine çeyreğin yarısı yutturun. 15-20 kediye veterinerde satılan haptan alabilecek olsanız buraya sormazdınız diye düşünüyorum. Bu haplar onlara yeter. İkisi bir kullanılmalı çeşitli parazitleri öldürmeleri için, sokak kedilerinde çok çeşitli parazit olur. Hayvanlar için satılan haplardan alsanız bir de yumurtalar için ikinci dozu vermeniz gerekli, yoksa bir işe yaramaz, öyle olunca büyük masraf olur 15-20 kedi için. Bu haplar dünyada kediler için güvenli kabul ediliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 39 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.973 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR