Kedimin Sırtında Yumru Ve Kabuklu Yara

srgnl
srgnl

189 Puan

Merhaba arkadaşlar, bugün severken gayri ihtiyari fark ettim. Ne kadar süredir var bilmiyorum. Bu şekilde bir yumru ve açık yara oluşmuş, kabuklu gibi. 8 gün önce karma ve iç dış parazit aşısı olmuştu. Endişelenmem gereken bir durum mu? Veterinerim bu saatte açık değil, ulaşamadım da


4 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

13761

acil bir durum değil ama mantara benziyor veterinere gösterirseniz iyi olur. mantar veya egzama ise zaten çoğalmaya başlıyor, erken teşhis olursa yayılmadan tedavisi daha kolay olur.

srgnl
srgnl

189

Mantarsa bile yumru oluşması normal mi? Açıkcası enjeksiyon sonrası oluşabilecek VAS sendromundan korktum

sitedizayn
sitedizayn

13761

yumru denilince büyük bir şey düşünülür genelde ama foto da yumru göremedim ben, ama mantarda elinizle kedinin tüylerini karıştırırken görmeden önce elinize küçük bir kabarcık gibi bir şey gelir, yumrudan kastınız buysa evet normal.

Aşılar bağışıklığını düşürmüş olabilir, bu da kedi de mantar başlamasına sebeb olmuş olabilir. geciktirmeden veterinere götürülmesi lazım. mantar olduğu ile ilgili kesin bir tanı koyduktan sonra muhtemelen ecosin tablet tedavisini önericektir genellikle bunu öneriler ya tam işe yarar ya da hiç işe yaramaz daha da çok artırır mantarı. erken fark etmeniz iyi bir durum. mantar hastalığın ölümcül bir yanı yoktur ama ilerlerse ve geçmezse kedilerimizin konforunu çok bozuyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 78 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.119 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR