4 Aylık Kedim Pirelendi

Seyydac
Seyydac

194 Puan

Bir hafta önce tüylerinin arasında farkettim. Kaşıntı VS hiçbir belirtisi yoktu. Ertesi gün kulak arkasında siyah minik nokta nokta şeyler vardı. Veterinere götürdüm dakikalarca taradı ama tek bir yumurta bile çıkmadı. Dün yine ense kısmında gördüm, ben taradım ve bir kaç yumurta yakaladım. Tekrar gittik veterinere bu sefer yumurtalar çoğaldığı için gördü. Ende damlası yaptı. Dünden beri sık sık tarıyorum, tarağa hiçbir şey gelmiyor. Yattığı yerde üç dört tane ölü pire buldum. Bu arada iç ve dış parazit aşıları yapılmıştı bir buçuk ay önce buna rağmen pirelendi. Pire gelmemesi için ekstra yapılacak bir bakım var mıdır? Bu ense damlası da maksimum üç günde tamamen etkisini gösterirmiş. Bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım. Evim giriş kat ve dışarıdan bazen kedi giriyor büyük ihtimalle ondan geldi pireler de.


4 CEVAP

Mini2019
Mini2019

12359

Dış parazitinizi 20-25 günde bir mutlaka tekrarlayın. Yoksa asla kurtulamayacağınız bir döngüye girersiniz.

Bb1234
Bb1234

172

İşe yarıyormu yaramıyormu bir bilgim yok ama pireden korumak için tasmalar var bir tane alip deneyebilirsiniz

Muhtemelen yazdığınız gibi dışarıdaki kedilerden gelmiş olabilir. pireler hayvan tüylerinin içinde yaşamayı, yumurtlamayı severler. Evim giriş kat yazmışsınız. pireler özellikle ağaç, bitki, çiçek diplerinde de çoğalırlar özellikle mayıs, haziran temmuz aylarında. tavsiyem evinizde canlı bitki çiçek varsa saksıda vs. kedinizin yaklaşmamasını sağlayın.

Seyydac
Seyydac

194

Evde çiçek vs hiçbir şey yok aslında. Ama binanın önünde var çiçekler ordan gelmiş olabilir o zaman. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR