Kedimin Kısırlaştırdığımızdan Beri Dikkatimi Çeken Bir Davranışı Var

Arkadaşlar Nazlı adında yaklaşık 2,5 yaşında dişi scotish fold kedimiz var ve kendisini geçen sene kısırlaştırdık. Bu kısırlaştırmadan bir süre sonra ilginç bir davranışı dikkatimizi çekti; annem Nazlı'ya oynaması için market poşetini top şeklinde sarıp verirdi, kızımızında bütün oyuncaklar içinde tek oynamayı sevdiği şey bu olmuştu. Ancak özellikle geceleri Nazlı bu poşeti ağzına alıp bağırıyor, poşeti kapılarımızın önüne taşıyor, veya bir kaç kez günün farklı zamanlarında denk geldiğim üzere Nazlı bu poşeti ağzına alıp yattığı yere taşıyor, bacaklarının arasına koyuyor ve üstüne yatıyor. Bu davranışlar bana anne bir kedinin yavrusuna gösterdiği tipik davranışlar gibi geldi açıkçası; sizce Nazlı hiç hamile kalmamış ve kısırlaştırılmış olsa bile ara ara annelik içgüdüsü mü yaşıyor ne diyorsunuz?

7 CEVAP

Kulcanan
Kulcanan

170

Olabilme ihtimali çok yüksek çünkü bu içgüdüyle yaşıyorlae aslında

felishuman
felishuman

10828

İkinci kedi fikri mantıklı geldi bana. Ama beklediğiniz tepkinin tersini de gösterebilir, yavrudan hoşlanmayabilir. Ailenizi ikna edebilirseniz bu yolu bir deneyin derim annelik içgüdüsüyle yaklaşmasa bile bir süre sonra yavruya alışır. Ve bence çiftleştirmemekle çok güzel bir şey yapmışsınız, sahiplenilmeyi bekleyen o kadar can var ki.. Scottishlerin genetik şanssızlığı da cabası..

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bir arkadaşı olsa imiş ne mutlu olurmuş .

Ya açıkçası bazen acıyorum, kısırlaştırarak annelik duygusunu gerçekten yaşamasına engel olduk diye düşünüyorum. Aslında kısırlaştırmadan önce bir kez çiftleştirelim, yavruları olsun, annelik duygusunu yaşasın istedik ama çok denedik istemedi çiftleşmeyi hiçbir adayla. Zaten sonra scottish fold'ların doğurdukları scottish yavruların genetik bir sebepten dolayı sakat olma riskinin ve annenin de zarar görme riskinin yüksek olduğunu öğrenince iyi ki olmamış dedik ama... Bu davranışlarına üzülüyorum ne biliym hatta acaba yavru bir kedi daha sahiplensem onunla annelik duygusunu yaşar mı diye de düşündüm de evde ikinci kedi istenmiyor malesef :/

Başka cevap verecek arkadaşlar yok mu daha fazla, buna benzer bir durumla karşılaşanlar? Görüntüleyenlerden bu konuda bilgi sahibi olan veya herhangi bir fikri olanlar varsa lütfen cevap yazabilirler mi?

Aslında annelik duygusu tam doğru bir şey mi emin değilim çünkü kedilerde bu zamanı geldiğinde yapılması gereken bir olay gibi de düşünüyorum sadece içgüdüyle hareket ediyor bence. Başka fikri olanlar da söyleyebilir yanlış düşünüyor da olabilirim:))

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bir arkadaşı olmasını isterdim ben de açıkçası. Sokaktan sahiplenilmiş bir arkadaş özellikle. Çünkü ben bir tekir hayranıyım, özellikle de smokinlere hayranım. Ancak benim dışımdaki diğer tüm ev sakinleri bu konuyu kesin olarak reddediyor. Belki Nazlı bu davranışı ısrarla yapsa en azından annem bunu düşünebilirdi ancak arada sırada yapıyor. Yani birkaç ay öncesine göre bu davranış azaldı. Belki zamanla tamamen geçer bilemiyorum. Bir de kızım bazen çok sıkılıyormuş gibi geliyor bana. Bazen balkondan heyecanla dışarı bakıyor sanki dışarı çıkmak istermiş gibi. Tedbir amaçlı bir kedi tasması alıp öyle sahildeki parklara götüreyim diyorum. Belki dışarıya çıkma aktivitemiz olursa hayatına bir renk gelir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 527 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR