Kedim Hasta Mı? Küstü Mü?

Eylush
Eylush

197 Puan

Selam. 4 gün evvel sabah uyandıgımda kedimin topalladığını gördüm. Hemen veterinere götürdüm. Röntgen çekildi. Çarpmaya bağlı hafif ödem oluşmuş. Ödem giderici-vitamin vs 3 adet iğne yaptılar. İğneleri çığlık çığlığa yaptırdı resmen uysal kedim gitti canavar cıktı icinden. İki gün tedaviye devam edelim dediler tek doz iğne yapılacaktı. Eve geldik. Mamasına koştu. Yedi. Sonraki gün veteriner uzak oldugu ıcın ve ben evde olmadıgım ıcın götüremedik. Gayet iyi ayağına basabiliyordu. Sadece halsizliği vardı. Dün aynı sekilde yine çalışıyordum ve gidemedik. Eve döndüğümde yine mamasına hic dokunmamıştı. Karnı resmen içine çökmüş. Ödül maması/ yaş mama bayıla bayıla yedıgı her şeyi önüne sersem de yemedi. Hala da yemiyor. Sesleniyorum bakmıyor. Kapı çalınca koşmuyo. Masaya cıkıp mama isterdi istemiyo. Bakışından anlıyorum ya hasta ya da başka bir şey var. Çok halsiz, ne su ne mama hicbir şey yemiyor. Hafif sekilde çarpmıs bacagını yanı bundan olacagını da sanmıyorum. Ağlamaktan harap oldum. Kime danışsam ben pimpirikliyim sanıyorlar. Ama normalden o kadar farklı ki bunu anlatamıyorum. Bayık bayık bakıyo. Durdugu yerde durmayan bi kedi. Ama o kadar durağanlaştı ki. Başka bir hastalığı mı var ne oluyo anlayamıyorum

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132047

Tekrar veterinere götürün mutlaka. Kortizon yaptı mı? Yine de iştahsız olması iyi değil. Veterinerden hastalık kapmış da olabilir.

Eylush
Eylush

197

Hepsini düşünüyorum. Benim bildiğim veteriner demir masaya alkol döker yakar parazit vs varsa, yeni gelecek hayvana bir şey bulaşmasın dıye. Ama burada sleepy mendille siliyorlar? Bi keresinde ben tekrar silin dedim diye rezalet bakıslara maruz kaldım. Aklıma binlerce şey geliyor, masadan , röntgen masasından, ödül maması verdikleri kaptan bir şey mi kaptı? Diye ama o an bir şey söyleyemiyorum. Eşimin ve çalışanların ‘abartıyosun’ bakıslarına maruz kaldıgım için. Ya yaptıkları aşıların tarihi geçmişse, ya gözden kaçtı farklı bir aşı yaptıysa. Suçlamak değil de, gözden kaçabilecek tüm ihtimalleri düşünüyorum. Bugun veterınere de yazdım psikolojiktir dedi. Yarın erkenden götüreceğim tekrar.

Eylush
Eylush

197

Allah korusun. Kedim dışarıya çıkan, sokağa kaçan bi kedi değil. Hayatında hiç çıkmadı yani. Balkonumuzda filemiz var balkona cıkar cıkarsa. Aşıları aksatılmadan yapılır. 2.5 yaşında. Scottish fold. Herhangi bi eklem rahatsızlığı da yok kontrol ettiriyoruz.. yani fip kapacagı tek ortam veterıner de ki masadır, yerdir. Eldiven takmamasıdır. Elini yıkamadan dokunmasıdır belki bilemiyorum. Ama ben elımı yıkamadan dahi dokunmam. Aynı sekılde cevremdekı ınsanlar da. O yuzden fip olayını hiç düşünmedim. Allah esirgesin. Bugun veterınere tekrar götürdük. İkinci ve ucuncu doz yapılmadıgı tedavı yarım kaldıgı ıcın böyle sıkıntılar yaşanabılıyor dedi. Ve kediniz cok strese girmiş strese bağlı kabızlık yaşıyor dedi. Karnında sertlik varmış. Ama degidtasyonu bulunmadıgını, idrar kesesinin boş oldugunu yanı rahat ıdrarını yaptıgını söyledi. Et suyu/ zeytınyagı ve verdiği şurupları günlük içirmemi söyledi. Enjektörle et suyu ve zeytınyagı vermeye calısıyorum. Ağlamaktan üc gündür başım ağrıyor, tek dileğim onun iyileşmesi..

Selamlar
Bahsettiğiniz belirtiler fip başlangıç beliritilerine benziyor.
Öncellikle endişelenmeden biyo kimya testi yapan bir veteriner ya da bulunduğunuz yerde hayvan hastanesi varsa oraya götürüp değerlerine bakıp fip olup olmadığı doğrulansın. sonrasında zaten 2 yol var tedavi için başarı oranı gayet yüksek olan onlardan birini tercih edersiniz. erken teşhis her hastalıkta önemldir vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim.

aslihan_e
aslihan_e

132047

Allah korusun, bence hemen fipe yormayalım. Hafif üst solunum yolu enfeksiyonlarında kediler mama yemeyi bırakabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 107 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR