1,5 Yaşındaki Doberman'ımın Sokak Kedilerine Olan Aşırı İlgisini Nasıl Dizginleyebilirim?

zborbaski
zborbaski

230 Puan

Selamlar, daha önce kedi ile tanışmadığından hem merak ediyor hem de ırkı gereği avcılık güdüsünün yoğun olması sebebiyle dışarıdaki kedilere kayıtsız kalamıyor, bu durumu bir kedinin yanından normalce geçebilecek evreye nasıl getirebilirim, bu süreçtedi tavsiyelerinizi rica ederim. Teşekkürler.

3 CEVAP

kang14
kang14

3698

Köpek eğitmeninden bilgi almanız tavsiye almanız cok daha iyi olur. Bu konu ciddi bir konu. Bşr an ağzına alır kediyi bir gün. Siz de vicdan azabı cekersiniz. Ana şunu söyleyeyim benim kangal kırması sokak köpeğim de kedilere karsı aşırı ilgiliydi. Tasmasız asla gezdirmedim köpeğimi. Çünkü kovalamak istiyordu kedileri.Belli yani agzıyla tutmak istiyordu. Şuab evimde 2 kediyle yaşıyor. Bebekken kediler köpeğime yavas yavas alıstırdım koklattım elimdeyken. Kontrollğ zaman gecirmelerini sagladım bir odada.Köpeğim evde ki kedilerle anlasıyor onları temizliyor kedilerim suan 1 yasında. Fakat sokakta kedi görünce yine tepki vermek istiyor. Köpeğim sokakta kedi görünce ses yapıyor gitmek istiyor ama ben görmezden geliyorum tepkisini ve tasmayla kendime yaklastırıyorum asla kedinin tarafına çekmemesini saglayıo düz yürümeye devam ediyorum asla tek kelime etmiyorum ve yüzüne bakmıyorum köpeğimin. Böyle yaparak tepkileri azaldı köpeğimin. Biraz uzun sürüyor ama.

zborbaski
zborbaski

230

Kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim, 11 yaşında iki ablasının yanına geldi, bizim de sizin gibi iki kedimiz var, henüz üçüncü gündeyiz, evdekilere daha bir sakin, fakat tanımlayamadığı varlıklar olduğu için hem merak ediyor hem de belki de ısırma söz konusu olacak, bilemediğimiz için biz de tam temkinliyiz... Zaman geçtikçe herşey oturacak, bu süreçte bize de mücadele etmek düşüyor...

kang14
kang14

3698

Evet sabırlı olmak gerekiyor. Agızlık takarak kedileri koklatırsanız belki meragı gitmeye baslar yavas yavas.Ama tabi kedilere dikkat etmek gerekir tırnak atabilir de aniden gözüne falan. En azından kediler kactıktan sonra kedilerin bulundugu yere bir götürün oraları koklasın. Biliyorsunuz onlar koklayarak bilgi topluyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 96 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR