Kedim Sümüklü

venniee
venniee

14538 Puan

Geçen hafta salı günü sokaktan sahiplendiğim ve iç dış parazitini yaptırdığım daha 1KG bile olmayan sarman kedim son 2 gündür inanılmaz bir göz akıntısı, burun akıntısı ve hapşuruğu var. Maalesef koltuk ve baza altında yatmayı çok seviyor. Koltuğun altını her gün süpürüp silebiliyorum ama bazayı çekmeye gücüm yok. Orda gördüğüm an onu bi şekilde çıkartabiliyorum sonrasındada hapşuruk ile birlikte burnu ve gözleri akıyor. Asla halsiz, iştahsız değil. Etrafta deli gibi koşturuyor deli gibi yemek yiyip kendisi kadar neredeyse su içiyor. Toza alerjisi mi var? Bazanın altında yatmasına nasıl engel olurum?Veterinere gitmeden önce buraya sorup danışmak istedim.

3 CEVAP

Mialbayrak
Mialbayrak

5918

Kedinin göz ve burun akıntısı, birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir, özellikle sokaktan sahiplendiği için, toz, polen veya parazitler gibi çevresel faktörlere karşı hassasiyet gösterebilir. Yinede tebrikler...
Alerji, üst solunum yolu enfeksiyonu veya viral enfeksiyon gibi durumlar da göz önünde bulundurulmalı.


Lâkin şunuda söyleyim, kedinin yaşam alanı içerisini güzelce havalandırın ve bunu yaparken heryeri güzelce bir temizleyin. Havalanıp o temizlik malzemlerinin ucuçu kokularından arındıktan sonra kediyi taşıyabilirsiniz. Ardından hergün hergün silip süpürmenize gerek yok bir noktada buda zararlıdır, süreci (evinizin konumu ve tozlanmasına göre artık) 2 haftada 1 gibi bir düzene oturtabilirsiniz. Son olarak evinizi havalandırırken, yoğun saatlerden kaçınınkı toz bakteri vs uçucu şeyler sokaktan eve dolmasın.

venniee
venniee

14538

Kedim Herpesmiş tedaviye başladık teşekkür ederim yorumunuz için

Mialbayrak
Mialbayrak

5918

Geçmiş olsun 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 79 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.119 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR