Köpeğim Kendini Taratmıyor, Tıraş Ve Banyo Olmak İstemiyor.

Merhaba herkese. Çok çaresiz bir durumdayım ve tavsiyenize çok ihtiyacım var. Yaklaşık 1,5 yıl önce barınaktan sahiplendiğim terrier cinsi bir köpeğim var. Tam cinsinden emin olmamakla birlikte orta ırk, 13 kilo, 4 yaşlarında ve tibet terrieri/polish lowland sheepdog'a çok benzemekte.


Yapısı gereği insanlarla çok iyi geçinen fakat diğer köpekleri pek umursamayan ve onlarla fazla temasa geçmeyi sevmeyen bir köpek. Sahiplendiğimde bacağında yanlış kaynamış eski bir kırığı vardı ama kimse ne yaşamış olabileceğini tam olarak bilmiyor. Canı yanmıyor belli, koşturup duruyor ama arada aksadığı da oluyor. Muhtemelen alışkanlıktan.


Kendisi uzun tüylü bir ırk olduğundan düzenli olarak bakım yapmam gerekiyor fakat asla izin vermiyor. Geçtiğimiz 1,5 yıl içinde sadece bana belli bir yere kadar izin vermeye başladı (göz çevresini kırpabiliyorum). Ya da ilk başta tarak değdiği an hırlardı, şuan sadece sırtını ve kafasını tarayabiliyorum. Ama özellikle kol ve bacaklarına, patilerine assla dokundurtmuyor. Malesef durum böyle olunca çok fazla kıtık oluşuyor. Her ne kadar tıraş ettirmek istemesem de makasın ani bir harekette vücuduna batma ihtimali beni daha da korkutuyor çünkü bir hayli agresifleşiyor o sırada. Ki normalde çok sakin bir köpektir. Sedasyon almasını istemediğim için kuaförde tıraş ettirmeye çalıştım fakat kendini inanılmaz zorladı, saatlerce nefes nefese kaldı ve bir yandan kendisini tutmakla uğraştığımız için hem tıraşı yarım kaldı, hem de tutulan yerler daha da kıtık oldu. Bu yüzden çareyi çok hafif bir sedasyonla (yaklaşık 20-25 dk yarı baygın duracağı şekilde) hızlı bir şekilde tıraş ettirmekte buldum. Ama bu çare benim içime hiç sinmiyor. Her yıl köpeğime sedasyon vermek asla istemiyorum. Bana yardım edebilirseniz çok mutlu olurum, kendimi çok çaresiz hissediyorum.

1 CEVAP

MelisRose
MelisRose

924

merhaba,


aynı durum benim köpeğim için de geçerli konu duş ve tarama olduğunda tam bir canavar oluyor ve nefret ediyor. açıkçası ben biraz kararlı duruyorum ve o şekilde halledebiliyorum.


fakat sizin durumunuz biraz farklı. bana buradan gelen çiğneme tabletleri vardı ben sakinleştirici etkili olanı almıştım. taramadan 30-45 dk önce bu tabletlerden yedirip, o şekilde deneseniz. bir de önerim tarama esnasında bol bol mola verip ödül maması verip onu sevin sanırım zor alışacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 87 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR