Kedim Değişik Davranıyor

calmilacx
calmilacx

341 Puan

Kedim 4.5 aylık. 2.5 aydır benimle ve 2 ayında hep onunla evdeydim yavru olduğu için tek kalmasını istemedim(evde tek yaşıyorum). Ama şimdi okulum başladı ve sabah 8te çıkıp akşam 6 gibi dönüyorum, ilk defa bu kadar yalnız kalıyor. Geçen hafta başladı okulum, eve geldiğimde normaldi hep uyuyor oluyordu rahatsız olmuş gibi değildi. Ama bugün derslerim iptal oldu ve kedim aşırı değişik davranıyor. Yani benim evde olup olmamam okula gitmemle bir alakası var mı bilmiyorum, neyle ilgili olabileceğini yazarsanız çok sevinirim korkuyorum çünkü. Kedim normalde hiç miyavlamaz. Bugün beni miyavlayarak uyandırdı sonra gurrlayarak gelip 15-20 dk kendini sevdirdi. Severken de miyavlamaya devam ediyor ama bu hiç yaptığı bir şey değil. Maması suyu var kum kabu temiz hiçbir sıkıntısı yok iştahı vs de yerinde. Şimdi sürekli bana bakarak miyavlıyor gelip kendini sevdiriyor. Ama normalde hiç miyavlamaz. Sonra miyavlama sesi değişik seslere dönüştü homurtu gibi. Ayağımın altında dolaşarak bu sesleri çıkarıyor, artık sevince de geçmedi. Acaba ben yokken canı mı sıkılıyor oyun mu istiyor? Yoksa sağlıksal bir derdi olabilir mi? Yani normal kediler böyle yapıyordur belki ama benim kedim 2.5 aydır hiç yapmadı bazen gurlayıp kendini sevdiriyor evet ama durmadan miyavlayarak hiç yani. Evin her tarafında bissürü oyuncağı var ben de eve gelince elimden geldiğince oynatmaya çalışıyorum. Sizce sıkılıyor mu ondan mı yapıyor yoksa başka bir derdi mi var ne olabilir?

4 CEVAP

calmilacx
calmilacx

341


  • bu arada genel halinde bir sorun yok hareketli de şu an. Başka korktuğum bi mevzu kendi kendine oynarken çok dikkatli oynamıyor kendini ordan oraya atıyor çok oyuncu. Ben uyurken oynarken bi yere çarptı falan bi yerini mi acıttı diye korkuyorum. Bazen hızını alamayıp bir yerlere vuruyor kafasını çünkü. Canı acıyor olabilir miİ?

aysevepoco
aysevepoco

650

miyavlamanın çok sebebi var.. bir yazıda açlık susuzluk kadar ilgi ihtiyacı, stres de bunu yapabilir diye okumuştum ki bence öyle çünkü yalnız kalmış ve bir nevi rutini değişmiş görünüyor.. eğer özellikle bazı hareketleri yaparken (yürüme, sıçrama vs) miyavlamıyor hep miyavlıyorsa bundan dolayı olabilir

Baykusbey
Baykusbey

11057

Kızgınlığa girmiş olsbilir mi acaba çünkü kızgınlık belirtilerine benziyor

Minminik
Minminik

14300

kızgınlık olabilir, benim kedim saldırgandır kendini sevdirmez ama yalnız kalınca akşam eve geldiğimde kafasını 1-2 kere sevebiliyorum. yalnızlık kendini sevdirmesine büyük etken.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 84 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR